Muziek-Tafereel

Kerstavontuur 2020 in Galerie De Aventurijn

Pyramide-Broft-Bohemian

 

In een tijd met beperkingen alom is het goed om eens een verrassende en avontuurlijke kunsttentoonstelling te zien. Galerie De Aventurijn in Epe brengt vanaf 19 november t/m 24 december glaskunstobjecten en andere kunstobjecten. Een breed scala aan kunst:

Optisch glas van o.a. Jan Stohanzle (Pl) een unieke ‘Piramide’ met betoverende luchtbellen. Bohemian Art Glass brengt een abstract glasobject, uitgevoerd in helder en groen glas met insluitingen van wit poeder en koper. George Broft (NL) laat zien een helder champagnekleurig optische driehoek met een halve geslepen lens die zorgt voor een magische reflectie! Albrecht Grainer Mai uit Duitsland laat zijn grote expertise zien in de ‘Blauwe vaas’ met een eigen mozaiek-techniek. De fraaie artistieke vintage Flacon van Phoenician Glass uit Malta is een echte kleine blikvanger.

Daarnaast heeft De Aventurijn een kleine muziekhoek ingeruimd, aangevoerd door de glazen ‘Hoorn des overvloeds’ met een geblazen twiststamvervaardigd in Italie. Hij kondigt de beroemde Vintage geëmailleerde klassieke muziekdoosjes van Franklin Mint aan:  Barokke emaille / porseleine / vergulde doosjes uit de V.S. laten klassieke muziek horen veelal, uit de balletwereld en uw eigen woning, werkkamer of uw kasteel is een waar concertgebouw. Als daarbij ook de kristallen Saxophoon en Viool van Hofbauer (Duitsland) uit de jaren 1980,  liggen te pronken, is uw dag vervuld met muzikale schoonheid! De diverse glassculpturen in Druppelvorm van Art Cristal Bohemia zijn kleinoden die ook een prachtig kerstgeschenk zullen zijn voor een ieder.

Martine Knoppert brengt weer een kleine collectie glasobjecten. Niet om te eten, maar haar “Hollandse nieuwe’ (haringen van glas als zaagblok op standaard) en haar ‘Stroomopwaarts zwemmende vis’ zijn evenals haar andere glasvoorwerpen ‘snoepjes’ voor deze komende feestdagen.

De sieraden van Candida van Nugteren ‘aan de brander’ gemaakt, zijn zowel als totaal setje als apart te dragen. Haar ‘Vogeltjes’ zijn gebrandschilderd en in een deurklopper bevestigd (hangwerk) en haar kleine glas-kerstboompjes staan fraai te pronken op tafel of bureau.

Marijk Renia heeft kleine samengestelde schaaltjes gefused: ‘Deep Circle object’ die in elkaar maar ook uit elkaar geplaatst boeiend uitzien. Speciaal voor de Kerst heeft zij een glazen ‘Vloedlijn collectie’ gemaakt bestaande uit colliers, broches en ringen.

Kortom: het is een avontuurlijk glasparadijs bij Galerie De Aventurijn.

Om ook de dames een bijzonder kerstaankleding aan te bieden zijn er Jasjes en Sieraden van diverse glaskunstenaars. Agatha Regeer heeft weer bijzondere, sjieke en zeer draagbare Jasjes gemaakt met haar prachtig vilt-werk. En ook bij haar ontbreken de vilten-sieraden niet.

Als bijzondere geste geeft Galerie De Aventurijn tijdens dit “kerstavontuur’ bij aankoop van een kunstwerk een fraaie glazen bonbon cadeau! Niet te versmaden.

Deze tentoonstelling loopt van donderdag 19 november tot en met zaterdag 24 december 2020 in Galerie De Aventurijn, Polweg 2 te Epe. De galerie is alleen tijdens deze periode geopend van 13.00 – 17.00 uur en op afspraak. Kijk op de website www.aventurijnglasgalerie.nl en laat uw kerstdagen 2020 een schitterend festijn zijn. De galerie is helaas niet rolstoel toegankelijk.