Eén goede helft onvoldoende voor OWIOS

 

(Door Dick van der Veen)

OLDEBROEK - OWIOS lijdt de derde nederlaag op rij. De score (0-3) valt wat ruim uit, want na een mindere eerste helft volgt een goede tweede, waarin het pechduiveltje het verkleinen van een 0-2 achterstand in de weg staat. Dat het in de laatste trap van de wedstrijd ook nog 0-3 wordt is van geen belang.

OWIOS wordt in het eerste kwartier weggwetikjt door een fysiek sterke tegenstander die al na tien minuten de wedstrijd had moeten beslissen. Bij een scherp genomen vrije trap weigert één van de sneller spitsen de bal het laatgste tikje te geven. Daarna biedt de onderkant van de lat OWIOS redding. Het is allemaal uitstel van executie. Nog voor het half uur om is breekty clubtopdcorer Erik van Eem met een xchitterende lob de score open. Als weinig later Romon Lefting van elf meter de bal kiezelhart in het net jaagt tekent zich een grote nederlaag af:0-2. Vanaf dat momenrt schudden de Oldebroekers de passiviteit van zich af. Het is zo'n wedstrijd waarin niets mee zit voor de thuisclub. In de slotfase van de eerste helft blijftvan de Valleivogels met kunst en vliegwerk overeind.

Beslissend

In de tweede hel;ft legt OWIOS de tegenstander de wil op. Als in de 58ste minuut  ook de thuisclub van elf meter mag richten lijkt de aansluitingstreffer aanstaande. Sceidsrechter Luuk Adams uit Barneveld laat zich door de aanvoerder van Valleivogels overtuigen dat de handsbal die hij met eigen ogen heeft gezien in werkelijkheid niet plaats vond. Hij berooft daarmee de wedstrijd van spanning. OWIOS, dat in de tweede helft Cornell Balk speeltijd geeft (hij heeft een trainingsachterstand) ebn daardoor veel meer gevaar sticht, is nog enkele keren dicht bij een dik verdiende tegentreffer, maar ziet zich onder meer door een merkwaardige uitlkeg van de voordeelregel n iet beloond. Jprinop Kleijn mag met de 0-3 nog wat meer zout in de wonde strooien. Het is de week van de scheisdrechter en dus krijgt arbiter Adams van despeaker lof toegezwaaId. De beslissingen vallen deze middag bepaald niet in het voordeel van de thuisclub uit, maar Daar kan OWIOS zich niet achter verschuilen. Om een positieve score te bewerkstelligen moet je in twee helften bij de les zijn. 

 

Voor meer foto's Eddy Bossenbroek

http://www.nwvfoto.nl/sport/20201003-owi-val