VSCO’61 krijgt oorwassing van Quick’20

 

OOSTERWOLDE – Het is guur en winderig op sportpark De Heughte, maar het sportieve noodweer dat even voor half vijf uitbreekt stijgt daar ver bovenuit.  Vijf Twentse mokerslagen vloeren de bloem van Oosterwolde. Het resultaat ervan is dat VSCO de rode lantaarn overneemt van OWIOS, dat wel drie kostbare punten meeneemt  bij ZAC uit Zwolle.

VSCO’61 is zoals te doen gebruikelijk weinig tot niet doelgericht, daar waar Quick’20 in de eerste helft twee mogelijkheden verzilverd en daarmee uiterst effectief met de kansen omspringt.

Trainer Bulent Akar probeert het deze middag met Henk Elskamp in de  spits. Dei werkt zich een slag in de rondte maar juist hij laat het afweten als hij na een splijtende pass vrij voor de keeper komt. Pogingen om de sluitpost te omspelen mislukken.

Quick komt wel heel gemakkelijk aan de 2-0 voorsprong. Eerst krijgt Boys Roord vrije doortocht en daarna mag Lennart Jansink een vrije trap van ver buiten de zestien zo maar inschieten als de verdediging wederom verkeerd staat. Het levert aanvoerder Rick Pul bovendien een gele kaart op. Na rust word VSCO volledig weggespeeld. Rick Groenbewoud, Lars Soit eb Lennart Jansink maken dankbaar gebruik van de kansen die ontstaan als de kanaries de vlucht naar oren nemen. VSCO heeft nu veertien dagen de tijd om de accu op te laden voor de competitie-hervatting tegen OWIOS in Oldebroek.