Nunspeet bakt er niets van in cruciaal duel

 

(Dick van der Veen)

 

NUNSPEET – De selectie van Nunspeet komt de twijfelachtige eer toe om de weg te hebben gevonden die de toeschouwers van de tribune jaagt. Uitgerekend in de cruciale wedstrijd tegen DOS Kampen valt het team collectief door de mand. Het resultaat is een ontluisterende 2-4 met als gevolg een terugval naar een positie op de ranglijst die zorgen baart.

 

Het is voer voor psychologen hoe een pleg die voor de winterstop acht punten uit vier duels verzamelt, koploper Opheusden een moeilijke middag bezorgt, zó volledig door het ijs kan zakken. Negentig minuten lang is DOS de bovenliggende partij. Daar spat het vuur er van af, lijkt men zich beter bewust waar het deze middag om gaat. Voor rust is Vrouwe Fortuna nog met de thuisclub, die geheel tegen de verhouding in met een 2-1 voorsprong kan rusten. Eerst schiet Lars van Wetering een strafschop binnen, na de gelijkmaker van Twan Knul verrast hij de doelman met een geplaatst schot van grote afstand die de knikker in de kruising doet belanden. ,,We verliezen de duels,de eindpass is onnauwkeurig, we falen in de omschakeling, staan niet compact, alles gaat mis wat maar fout kan gaan. Daar anticipeer je in de rust op door het gevaar van Kamper zijde in te dammen met de inbreng van Jonathan van 't Hof. Je ziet knarsetandend vanuit de dug out dat we de bietenbrug af gaan. Het is moeilijk om dan je emotie te bedwingen.” Trainer Erwin Brem, die niet te beroerd is om de hand voor de wanprestatie in eigen boezem te steken, raakt in disucssie met de grensrechter die uiteraard ongewild geelenblauw nog wat dieper in de put drukt met dubieus vlaggen. ,,Ik ben ook niet van steen. We moeten de oorzaak geheel bij onszelf zoeken. Komen steeds een pass tekort, DOS houdt het spel breed, bluft ons af in de omschakeling, de overwinning is honderd procent verdiend.” Voor de neutrale toeschouwer is vooral het spel van de jonge Frank Jansen van DOS een lust voor het oog. Snel, handige passeeracties, nauwkeurig in de passing, steeds oog voor de vrijstaande man.  De kloof met de Kampenaren, die voor de wedstrijd vier punten bedraagt, is nu uitgegroeid tot zeven. ,,We moeten er deze week samen flink over praten,er lering uit trekken. Het is twee minuten voor twaalf. Op deze manier gaan we met het zware programma dat ons rest zorgelijke tijden tegemoet.”  Brem keert terug in een kleedkamer vol zwijgende spelers.

http://www.nwvfoto.nl/sport/20200201-vvnunspeet

Voor de wedstrijd een stijlvolle herdenking van Dick Mulder, die de vereniging op diverse manieren heeft gediend. Nunspeet speelt het duel met rouwbanden.