Kunstlezing over Kunst rondom WO II

 

Op donderdag 15 oktober organiseert Cultuurplein een lezing bij Kunsthuis Kek aan het Beekpark in Epe.  De lezing over kunst voor, tijdens en na WOII start om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur.

In 2020 herdenken we dat Nederland 75 jaar geleden bevrijd is. In deze lezing staan kunstenaars centraal die rondom de oorlogsjaren in, en buiten Nederland werkten. Na de tweede wereldoorlog blijft, ondanks de ontwikkeling van de abstracte kunst, de realistische stijl bestaan. Kunstenaars houden belangstelling voor ambachtelijk meesterschap en accuratesse en bieden ons een geheel eigen blik op de werkelijkheid. Kunstenaars waar tijdens deze lezing op ingezoomd wordt zijn Käthe Kollwitz (1867-1945), August Macke (1887-1914) en Max Beckmann (1884-1950) Ook Mondriaan en de Tweede Wereldoorlog komen ter sprake. Het door Hitler geïntroduceerde idee van ‘Entartete Kunst’ is zeker een thema. Veel kunstenaars zijn voor het nazisme op de vlucht gaan, ook dat leidde tot vernieuwing in de kunst in die periode.

 

In verband met de 1,5 meter samenleving is het aantal plaatsen beperkt. De entree bedraagt €17,50. Aanmelden voor een lezing is noodzakelijk, dat kan via www.cultuurpleinnoordveluwe.nl/particulieren. U ontvangt dan een bevestiging. Adres:  Kunsthuis KEK, Beekstraat 5, 8162 HA te Epe