Hulshorst en ESC houden elkaar in evenwicht

 

HULSHORST – Na de remise in de gemeentelijke derby tegen Elspeet speelt Hulshorst ook gelijk tegen ESC Elburg: 1-1. Het enige verschil is dat in deze wedstrijd twee ploegen voor de winst gaan en het een week ervoor de teams streden om vooral niet te verliezen. Degradatievoetbal, dat  weer wel.

Het lijkt er op dat de jonge Elburgse formatie in het eerste half uur gaat beslissen. Hulshorst zit in de omklemming en komt op achterstand als een vrije trap van Max Lamberink van richting verandert wordt door Bas Flier en doelman Thijs Menges het nakijken heeft. Joël Schenk is met een kopbal dicht bij de 0-2, maar als de Elburgers de druk niet in verdere treffers omzetten en Hulshorst ophoudt met het strooien van foutieve passes komt de wedstrijd in evenwicht. Helemaal als kort voor rust aanvoerder Ruben Bets de bal voor de schietgrage voet van Krijn Eckhardt legt die de knikker loepzuiver in de verre hoek mikt. Keeper Bjarn Onderstal staat als aan de grond genageld.

Problemen

Beide teams hebben dit seizoen te maken met een waslijst aan blessures, waardoor ze zelden volledig aan een wedstrijd kunnen beginnen. ESC trainer Siemen Lindeboom moet een trits jeugdspelers inpassen; bij Hulshorst verkeren spelbepalende spelers met regelmaat in de ziekenboeg. Melle van Dre Salm, Bart de Zwaan dat zijn er zo twee. Door die personeelsproblemen verhuist Bets naar e spitspositie, waarin hij tegen Elspeet ook al zijn waarde bewijst. Harold Sneller weet zijn mannen er in de rust van te overtuigen dat er meer lef moet worden getoond. Met als gevolg een Hulshorst dat voor de aanval kiest. Als Best wordt vrijgespeeld lijkt dat ook resultaat te brengen maar keeper Onderstal verricht een formidabele redding. Daarna doen beide ploegen er alles aan om de winnende treffer te produceren. Het predicaat meer spannend dan fraai is van toepassing. Uiteindelijk is ESC het meest gebaat bij het gelijkspel, omdat het door verlies van Elspeet deze ploeg passeert en het gat met Hulshorst op drie punten handhaaft.

 Zie voor foto's NWV Foto van Eddy Bossenbroek