Craihtoun Country Park in de buurt van St. Andrews

Dalkeith Country Park, Midlothian

Mooie natuurparken in Schotland

Wil je even aan de drukte van de stad ontkomen? Ben je op zoek naar iets leuks en onvergetelijks om tijdens het weekend te doen? Dan zijn natuurparken een fantastische manier om van de prachtige Schotse buitenlucht te genieten, terwijl je tegelijkertijd de kans hebt om iets lekker unieks te ervaren!

Geniet van bijvoorbeeld avontuurlijke groepsactiviteiten of neem een kijkje in onze buitengewone geschiedenis. Met meer dan 40 natuurparken lekker dichtbij de Schotse dorpen en steden zijn er zat opties om uit te kiezen!

 Heb jij het in je om de volgende Bear Grylls te zijn? Breng de wilde kant in je naar boven en leer essentiële vaardigheden, die zeker handig zullen zijn als je ze het hardst nodig hebt! Dit is een perfecte kans om aan de afleidingen van de moderne wereld te ontsnappen. Word een met je innerlijke jager-verzamelaar in de prachtige omgeving van het Dalkeith Country Park in Midlothian op slechts een klein eindje rijden van Edinburgh. Het park is ook een geweldige plek om wild te zien, te vissen of te fietsen.

 

Er zijn op slechts 6,5 km van St Andrews in het Craigtoun Country Park in Fife een aantal interessante dingen te doen. Maar de leukste manier om door het park te trekken is met de Rio Grande Railway,  een replica uit 1973 van de Noord-Amerikaanse stoomlocomotief op de epische Rio Grande Railroad. Deze route ging ooit dwars door de VS en de Rocky Mountains, en rijdt sinds 1976 op een circuit in Craigtoun. Als je in de buurt bent, probeer ook vooral een ritje op een tractor te maken, een potje minigolf te spelen, op het bootjesmeer te roeien of in een van de springkastelen helemaal los te gaan!

 

Informatie: VisitScotland