GASTRONOMISCHE GENOEGENS IN DE MONTAGNES DU JURA

 Wat zouden de Montagnes du Jura zijn zonder gastronomie? De kazen, restaurants met bergspecialiteiten, de wijngaarden of de brouwerijen? Genieten van de Montagnes du Jura is ook de tijd nemen om de streekproducten van dit rijke gebied te ontdekken en te proeven. Een bier met etherische oliën van naaldbomen

Een nieuw product van Aromacomtois in samenwerking met de Jurassic Brewery uit Les Rousses. Dit biologische bier uit de Montagnes du Jura verrast door zijn hopsmaak en een vleugje van naaldbomen, die het zijn bijzondere karakter geven. Het is momenteel rechtstreeks verkrijgbaar, in 33 of 75 cl flessen, in Amancey in de Doubs. Mis de openhuisdag op zaterdag 23 november niet en kom langs om dit streekbier te proeven! https://aromacomtois.fr/ L’Anversis, een echt bergspecialiteiten restaurant in Lamoura L’Anversis, vredig gelegen aan de voet van de hellingen van Lamoura, is een authentiek bergrestaurant. Een knappend houtvuur, verzorgde inrichting, gezellige sfeer en vooral een authentieke keuken! Hier kunt u genieten van een natuurlijke keuken die zijn ideeën ontleent aan brood, kaas en vleeswaren van lokale producenten. U zult verrukt zijn! https://lanversis.pagesperso-orange.fr/ Een nieuwe chef-kok in het Jiva Hill Resort Het Jiva Hill Resort is in 2019 schitterend gerenoveerd: nieuwe kamers, buitenzwembad en een vernieuwd restaurant! Dit resort, gelegen op slechts enkele kilometers van Genève, is een ware oase van rust. In mei van dit jaar, ter gelegenheid van de heropening, verwelkomde het restaurant een nieuwe chef-kok: Jean-François Vasseur. Opgeleid in sterrenkeukens van beroemde hotels, biedt hij menukaarten die evolueren met de lokale seizoensgebonden producten. Een garantie voor culinair plezier! https://www.jivahill.com 

 Combineer sport en gastronomie: Fietsen & kaas OF sneeuwschoenwandelen & fondue In de winter, bij het vallen van de avond, met sneeuwschoenen aan uw voeten wandelt u over de besneeuwde paden van de Montagnes du Jura om uiteindelijk met het zweet op het voorhoofd een geïsoleerd gelegen chalet te bereiken. Na inspanning wacht ontspanning, hèt moment om het kooktoestel en de Comté-kaas tevoorschijn te halen en een heerlijke fondue te eten onder de sterrenhemel. Een originele activiteit waar je het lekker (en) warm van krijgt! https://www.la-boite-a-montagne-jura.fr/hiver/randonn%C3%A9es-raquettes/fonduetrappeur/