Epe vergroot voorsprong op Helios

Dick van der Veen

EPE - De wedstrijd Epe-Robur et Vwelocitas kent twee onderscheidende speelhelften. Voor rust drukken de bezoekers de thuisclub met veel flair op eigen speel helft bterug; na de hervatting komen ze er niet meer aan te pas en mogenz e de handen dicht knijpen dat het bij 3-1 blijft.

Door de nederlaag van Helios is de voorsprong n u gegroeid totz es punten. HNet ziet er zoals gezegd lang niet naar uit dat de koploper voor de tiende kleer ongeslagen zal blijven. Nadat Gerrit Calkhoven in de eerste minuut een grote kans laat liggen nemen de Apeldoorners het commando over. Epe ziet al na enkele minuten Luuke Berkhoff met een ernstige knievblessure uitvallen, waardoor het een beroep moet doen op de pas 16-jarige Mart Nijhof, die een zeer verdienstelijke wedstrijd speelt. Roobur is voor Epe een angstgegner waarin al tijden niet meer werd gewonnen. Dat geeft de bezoekers zelfvertrouwen. Ze veroveren met  een grote hoeveelheid vechtlust het middenveld. De verdediging van Epe komt niet in gevaar totdat Yannick Heukels zich laat verleiden tot een duel randje zestien en Remon Koster hem de bal ontfurtselt. Hij scoort beheerst: 0-1. Epe  krijgt nog enkele mogelijkheden om de stand gelijk te trekken maar verder dan een gevaarlijke kopbal van Stefan Lokhorst leidt dat niet.

Ommekeer

Met enkele omzettingen kiest de thuisclub na de thee nadrukkelijk voor de aanval. Aanvoerderv Sven Hoogermnboezemlevert een puike partij af, staat aan de basis van offensieve acties waarbij de gelijkmaker niet kan uitblijven. Maurits de Jong ziet een vrije trap eerst nog door de onderkantf van de lat gekeerd v oordat Koen Logen met een bekeken voorzet Stefan Loklhorst bereikt die doeltreffend uithaalt. Robu kan het tempo niet meer bijbenen  hetgeen Epe legio kansen oplevert. Het is uit een hoekschop van de Jong dat Lokhorst met een striemende kopstoot de thuisclub op voorspromng zet. Wanneer Logen voor een leeg doel faalt en ook enkele andere mogelijkheden onbenut blijven breken nog angstige slotminuten aan. Als doelman Brian Roslert in  een alles of niets poging mee naar vorent komt straft Herukels dast ag en revancheert zich aldus voor zijn  foput in de eerste helft. ,,We hebben een brede selectuie, maar vijfg geblesseerden is een beetje teveel. We hopen dat we na de winterstop weer  in oze sterksteb opstelling kunnen uitkomen. Maar eerst nog de eerste helft tot een goed einde brengen", zegt succestrainer Martijn de Haas.