Islay, het whiskey-eiland van Schotland

Relaxen in winters Schotland

Winter in Schotland kan werkelijk magisch zijn. De gouden en rode kleuren van de herfst maken plaats voor de met vorst bedekte glens en besneeuwde bergtoppen van de winter. De ijzige lucht tovert een gloed op uw wangen en doet uw neus tintelen, terwijl de glimmende lichten van de steden in Schotland lonken.

Het is een seizoen om bekende plaatsen in een nieuw licht te zien en nieuwe ervaringen op te doen die u gewoonweg niet op een ander tijdstip van het jaar kunt beleven. Zelfs het plannen van uw verblijf in de winter biedt enkele boeiende en ongebruikelijke mogelijkheden waar u waarschijnlijk nog nooit eerder aan hebt gedacht. Whisky, de nationale drank van het land, warmt u beslist op in de winter. Voor een unieke winterse vakantie neemt u de veerboot naar Islay, het whisky-eiland van Schotland.

Met negen distilleerderijen die u kunt bezoeken, vindt u op Islay ongetwijfeld een neutje van uw favoriete turfwhisky om de kou te verdrijven. U kunt een bezoek brengen aan Bowmore distilleerderij, gesitueerd in het hart van het dorp met dezelfde naam, of neem een kijkje bij de distilleerketels van Lagavulin distilleerderij. Islay heeft ook enkele prachtige stranden en natuurreservaten op de kliftoppen, perfect voor een winterse wandeling.

Ontspan bij het haardvuur in een gezellige pub waar u misschien zelfs kunt luisteren naar live traditionele muziek hoort. Als u een bezoek brengt tussen 22 en 24 november 2019, kunt u zelfs een fantastische craic beleven tijdens de Islay Sessions, een kleinschalig winterfestival met ongelooflijke folkmuzikanten.