Nunspeet pakt op valreep nog puntje

 

Hierden stopt

meer energie

in wedstrijd

 

Dick van der Veen

NUNSPEET – Een striemende kopbal van Peter Huijgen brengt Nunspeet in de 88ste minuut langs Hierden en levert de thuisclub in deze matige streekderby alsnog een punt op. Zeker in de eerste helft heeft het er alles van weg dat de bezoekers het zes punten duel beter inschatten.

Hierden komt voor de neutrale toeschouwer wat sneu weg, omdat het negentig minuten knokt voor een resultaat en door de late tegentreffer een overwinning uit de handen ziet glippen. Bij Nunspeet dringt het besef dat het om drie kostbare punten gaat ogenschijnlijk pas door na de theepauze. Dan dan moet het eerst nog een achterstand incasseren als  Donovan Bock met een vrije trap de lat geselt en  Edwin Dekker er als de kippen bij is om Sean Poot het nakijken te geven.

Edwin Brem probeert met de inbreng van Lucas Pelgrum en Jonathan van ’t Hof wat meer stootkracht te creëren. De eerste zorgt er voor dat er wat meer druk vanuit het middenveld ontstaat; Van ’t Hof kan zijn koude start niet met gevaarlijke acties bekronen. Dat lukte hem bij CSV Apeldoorn wel, toen hij vanaf de vleugel zijn directe tegenstander voorbij snelde als een TGV dat doet met een boemeltje. Symptomatisch voor de matte vertoning is de opmerking die een supporter na een half uur vanaf de tribune het veld inslingert: de zenuwen zijn nu wel voorbij! Symptomatisch ook de reactie van beide teams op een bal die terug komt van de lat. Die van Nunspeet staan erbij en kijken ernaar; Hierden reageert ad rem  en scoort.

Kans

Geel  en blauw had het zich een stuk gemakkelijker kunnen maken door vroeg in  de wedstrijd de leiding te nemen. Karim Mulder bekroont een fraaie solo met een gave voorzet waar Lars van Wetering geen gebruik van maakt. Het werkt verlammend, want in de gehele eerste helft komt Hierden nauwelijks nog in gevaar.  Het probeert met veel inzet het gebrek aan kwaliteit te compenseren en dat lukt wonderwel omdat de tegenstander zich op dat vlak laat aftroeven. Beide defensies komen maar zelden in gevaar. ,,Ze krijgen alle twee met een punt er één teveel”, moppert een teleurgestelde toeschouwer. Hoe dan ook is het deze middag duidelijk dat hier twee teams opereren die alle moeite zullen hebben om het degradatiespook op afstand te houden.  (zie voor fotoreportage NWV Foto van Eddy Bossenbroek).