Concerten Meere-orgel worden hervat

Het kan weer, concertbezoek. In de Grote Kerk van Epe gaan de Meere-orgelconcerten in “real life” weer van start. De mooie Livestream concerten zijn nog niet helemaal voorbij, maar de  gewone concerten kunnen ook weer, met binnen de 1,5m eisen toch een behoorlijk aantal bezoekersmogelijkheden.
De concertserie van het Meereorgel bestaat dit jaar 25 jaar. Dat jubileum wordt dus zeer gedenkwaardig, met echte, Facebook- en andere livestream concerten. De nieuwe tijd met nieuwe technieken volledig ingezet! Een andere nieuwigheid is dat er – in elk geval voorlopig- moet worden gereserveerd voor plaatsen in de kerk via
www.meerorgelepe.nl.

Op donderdag 24 september zal er om 20.00 uur eindelijk weer een echt concert met bezoekers zijn in de Grote Kerk van Epe. De bekende organist Evan Bogerd uit Hasselt heeft voor dit concert een mooi programma samengesteld, met werken van Bach, Liszt, Cornelis de Wolf en Hendrik Andriessen. Daarnaast gaat hij een eigen improvisatie ook niet uit de weg.

Evan Bogerd(1993) werd voorbereid op zijn orgelstudie door Herman van Vliet te Amersfoort. Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag studeerde Bogerd, als student van Jos van der Kooy, summa cum laude af als Master of Music. Hij volgde diverse masterclasses aan de orgelacademie voor improvisatie te Altenberg(Duitsland).

Evan Bogerd maakte naam met diverse prestigieuze projecten zoals het integraal uitvoeren van alle ‘Choralphantasien’ en ‘Phantasien und Fugen’ van Max Reger(2015-2016).
In 2016 maakte hij veel indruk met zijn debuut op cd, met werken van Max Reger, Sigfrid Karg-Elert, J.S. Bach en van Daan Manneke het werk ‘Ligatura’. Deze cd, opgenomen op het Müller orgel van de St. Bavo te Haarlem, ontving veel lof en een ‘10’ in het vooraanstaande muziekblad ‘Luister’: “Zijn Bach straalt een weldadige rust uit terwijl zijn Reger(Ein feste Burg en Alle Menschen müssen sterben) van een soevereine virtuositeit getuigt. Voor Manneke moet je openstellen en lef hebben. Allemaal eigenschappen die Evan Bogerd nu al maken tot een van de toptalenten in zijn vak”.
Een tweede cd in 2019 werd eveneens met lovende recensies ontvangen.

Evan Bogerd is per 1 januari 2020 als cantor-organist verbonden aan de Westerkerk te Amsterdam.

Voor het gehele concertprogramma: www.meereorgelepe.nl

Tijdens de concerten zijn de organisten in de Grote Kerk in Epe te zien op  een videoscherm in de kerk.
Het concert begint om 20.00 uur; de Grote Kerk aan de Beekstraat 1 is open vanaf 19.30 uur. Toegang 8,00.Toegangskaarten reserveren via www.meereorgelepe.nl.
Er is helaas geen koffie/thee en geen meet en greet met de organist. Ook toiletbezoek moet zoveel mogelijk worden beperkt.