Verdediging 't Harde lek als een vergiet

't HARDE - Wanneer je verdedigend zo opzichtig in de fout gaat als 't Harde tegen VSW dan kun  je voetballen wat je wilt, drie doelpunten scoren, maar ga je so wie so kopje onder. Je zou denken dat die defensie na twee vroege tegentreffers een lesje zou hebben geleerd. Dat het ombuigen van die achterstand in een voorsprong nog voor de thee een opsteker zou zijn om in ieder geval niet weer mis te kleunen. Maar enkele minuten na rust zet de defebnsie opnieuw de poorten wijd open. Het wordt uiteindelijk 3-5 en daardoor gaat 't Harde met een katterig gevoel de winterstop in.

Het is ook de wedstrijd van de jomngens tegen de kerels.VSW moet het voetballend afleggen. Het compensweert dst ruimschoots met een enorme inzet en fysieke kracht. Daarbij moet ook aangetekend worden dat het in Joey Pl;atenkamp een schutter van formaat heeft. Gelanceerd vooral door William van Oene, een robuuste rechterspits, heeft hij er al snel twee in liggen. Er wordt in die fase onnauwkeurig verdedigd. Keer op keer belandtt de bal achter de laatste linie waardoor legio kansen ontstaan. Het duurt twuintig minuten voordat 't Harde de mouwen opstroopt en een tegenoffensioef begint. Dan ook blijkt dat de defensie van de ploeg uit Windesheim bepaald niet het sterkste deel van de formatie is. Achtereenvolgens  aanvoerder Bram van der Worp, Jelle van 't Hul en Terence ten Brink zorgen er voor dat groen en wit met een lekker gevoel de kleedkamer in kan stappen. 

Bedroevend

Als de weersomstamdigheden verslechteren en de toeschouweers staan te kouwkleumen zorgt de laatste linie van 't Harde ervoor dat ze nog wat dieper in de kraag van de jas duiken, zich afveagen wat ze in vrede deze middag rond het kunstgrasdveld doen. Dan met name is het de tegenstander die aan tandje bijschakelt, het middenveld verovert en de jonkies van 't Harde de duimschroeven aanrdaait. Het is onthutsend om te zien hoe achterin de vuurlinie van VSW vrije doorgang wordt verleend. Het mankeert nog net aan een beleefdheidsknikje in de zin van : ga u gang!  Jan van Wijnen, een verdediger die zich vaak aan het front meldt, invaller Sander Horstman en opnieuw Platenkamp vellen het vonnis. De laatste mag zich deze middag tot topscorer van de vierde klas D kronen. TrainerEgbert Kragt probeert met aanvallende wissels het tij te keren. Lawrence Visch en Stefan Marsman kunnen het  zwalkende schip niet in een stabiele jschtschuit veranderen. In de kelder van het zaterdag amateurvoetbal kun je als voetballende ploeg wekelijks de boot ingaan wanneer je uit de organisatie loopt. 't Harde heeft tot 25 januari de kans om daar over na te denken. Voorlopig is koploper 's Heerenbroek ver uit het zicht.