Krijgsman kopt Epe voorbij Vaassen

Matige derby

met weinig

flonkering

Dick van der Veen

VAASSEN - Epe won dankzij twee uitstekende kopstoten van Lars Krijgsman met 1-2 in en van Vaassen. Het voltrok zich in eend erby die weinig opwinding kende. Vooral de tweede helft was niet om aan te zien. Epe zette de tegenstander grote delen van het duel op eigen helft vast. Doordat met nam Stefan Lokhorst zijn dag niet had leverde het weinig rendement op.

De brede slectie van Epe geeft de ploeg een voorsprong op menige tegenstander. Zelfs als er zoals deze middag een hansvol vaste krachten geblesseerd zijn staan er jeugdspelers klaar om dat op te vangen. In de eerste helftlegio mogelijkheden voorf de bezoekers. Ze bleven alle onbenut.Toen het er naar uitzag dat de ploegen met een brilstand de kleedkam ers gingen opzoeken vielen er twee doelpunten. Eerst kopte Lars Krijgsman een hoekschp van Luke Berkhoff snoeihard binnen. Korte tijd later krulde  Thomas Jongkind van buiten de zestien de bal via de binnenklant van de paal binnen. Epe was even van de leg en moest in de langhe blessuretijd Vaassen het initiatief gunnen. Direct nas rust kopte Krijgsman zijn tweede binnen. Dat kwam hard aan bij Vaassen. Lokhorst haalde gram van zijn teamgenoten over zioch heen toen hij de volkomen vrijstaande Krijgsman zijn derde treffer misgunde en een open kans verprutste. Daardoor bleef het nog lang spannend, ook al omdat het uurwertk van  scheidsrechter Veltmaat kennelijk door de kou was bevangen. Vaassen kwam niet meer tot een gevaarlijk moment en Epe bleef volharden in het missen van uitgespeelde kansen. 

In de kleedkamer kregen de spelers te horen dat het bestuur van sv Epe het contract met trainer Martijn de Haas met een jaar verlengde. Twee jaar jeugdtrainer en nu vier seizoen voor de hoofdmacht. Dat wil de oud speler van Albatross uiteraard graag met een kampioenschap afronden.