Rinse van der Velde stuit op Be Quick aanvoerder Frank Oosterhof

Bart Schoonhoven schuwt het gevecht niet

Geflatteerde nederlaag voor VSCO’61

 

Be Quick pakt

overwinning

door blessures

sterkhouders

 

Dick van der Veen

 

OOSTERWOLDE – Als binnen drie minuten na rust VSCO61 door doelpunten van Beert Bonestroo en Luca Veldhoen een achterstand omzet in een voorsprong lijkt het bezoekende Be Quick rijp voor de slacht. Vette kansen om de genadeslag uit te delen. Die blijven onbenut.

 

Wanneer vervolgens sterkhouders als Dominique van de Grift en Jan van ’t Oever met blessures naar de kant moeten kantelt de wedstrijd op slag. Be Quick put er moed uit, staat op uit een geslagen positie. Wanneer iedereen bij VSCO vervolgens als een kip zonder kop uit de organisatie loopt is dat een kolfje naar de hand van de Zwollenaren die dotten van kansen krijgen en er daarvan drie benutten. Tekenend voor de wanhoop is de strafschop die aanvoerder Rick Pul huizenhoog over schiet. Maar dat gebeurt bij 2-5 dus louter een aangelegenheid voor de statistiek. Wéér fladderen de kanarie als aangeschoten wild over het veld als de tegenstander de knock out vreest. En andermaal blijkt dan dat de selectie met veel jeugdspelers de mentale kracht mist om tegenslagen op te vangen.

 

Niet scherp

 

De eerste helft is compleet voor de thuisclub. Luca Veldhoen op links glipt regelmatig langs zijn tegenstanders. Er ontstaan drie honderd procent kansen, die door gebrek aan scherpte, goed optreden doelman Eser Elmali en weerbarstig houtwerk niets opleveren. ,,In die fase verzuimen we ons te belonen. Als je blijft verzuimen om daaruit rendement te halen kun je voetballen tot Sint Juttemis maar behaal je geen punten.” Trainer Bulent Akar ziet het met lede ogen aan. Als bij de enige kans die ze creëert Be Quick gelijk wel toeslaat zet  VSCO zich geheel tegen de verhouding in met een achterstand aan de thee. ,,We spreken in de rust af om op dezelfde manier door te gaan, met uitzondering dan van het verprutsen van kansen. Nou, dat heeft het team in de oren geknoopt. We slaan genadeloos toe. In plaats van de voorsprong uit te bouwen geven we de punten cadeau. Bij de 2-3 gaan we één op één spelen. Dat pakt uit in het voordeel van Be Quick, dat in Jacco Bruggeman een bal- en schotvaardige spits heeft. Hij scoort zelf twee keer en zet anderen vrij.” Bij VSCO dringt het besef door dat alleen een fit elftal dat in de organisatie speelt, gegroepeerd voetbalt en de mouwen opstroopt het degradatiespook op afstand kan houden. Dat wordt nog een hele hijs. 

Zie voor fotoreportage wedstrijd NW Veluwe foto