Heerde walst over Pesse heen

Dick van der Veen

 

HEERDE - Het Drentse Pesse promoveerde  twee jaar achtereen. Van een derde keer zal het niet komen. Heerrde stuurde de bezoekers met een 6-0 nederlaag huiswaarts. Met iets meer precisie en wat meer beleving waren het dubbele cijfers geworden.

Pesse is een kleine dorpsclub met een smalle selectie. In Heerde kon het bovendien niet beschikken over zijn schotvaardige spits, die al jaren drie verdedigers aan zich bindt. Maar ook met hem erbij was het kansloos geweest. Vooral in het eerste half uur werd het overklast door Heerde, dat alle duels won en legio kansen creëerde. Het bleef bij 3-0 na drie kwartier eenzijdig voetbal. De treffers kwamen van aanvoerder Timo Olde Olthof, die een puntgave voorzet van Daan Nijmeijer met een striemende kopstoot verzilverde, Nick Weijenberg en Daan Nijmeijer. De laatste  was met name een plaaggeest voor de Dretnse defensie.

Kansloos

In het laatste part van de eerste en het begin van de tweede helft kreeg Pesse wat meer greep op de wedstirjd, ook al omdat Heerde weigerde veel energie in het duel te stoppen. Toch kwam invaller doelman Amar Uljamin nauwelijks in de problemen. In het laatste kwartier werd de marge nog uitgebouwd door Raoul en NickWeijenberg met een zesde in de slotseconden van invaller Stijn Rorije. Zo gemakkelijk als deze middag zullen de Heerdenaren het in het vervolg van de competitie zeker niet meer krijgen.