Dit fraaie complex komt geheel beschikbaar voor de Eper gemeenschap

Het pand van het Episch Centrum aan de Pastoor Somstraat

De Middenstip voor de Eper gemeenschap

Deal Overmars Vastgoed en partner Episch Centrum

De Middenschip beschikbaar

voor de Eper gemeenschap

(Dick van der Veen)

EPE – Overmars Vastgoed en Het Begint Met Delen bv, de paraplu organisatie van de stichting Episch Centrum, hebben een deal gesloten  waardoor het pand De Middenstip behouden blijft.  Michiel de Jong, initiatiefnemer voor het Episch Centrum en tevens financier van het project, gaat het pand  volledig herstellen en stelt het beschikbaar aan de Eper gemeenschap. Overmars Vastgoed krijgt het perceel aan de Pastoor Somstraat in handen, waarin nu De Jong en zijn stichting verenigingen, organisaties en startende bedrijven de helpende hand bieden. Er  zijn vooralsnog geen plannen voor een nieuwe bestemming daarvan.

Met deze deal zijn aanhoudende geruchten over het bouwen van appartementen op de locatie De Middenstip ontzenuwd. In de afgelopen tijd is zorgvuldig naar de overeenkomst toegewerkt.  ,,We willen hiermee onze betrokkenheid bij de Eper gemeenschap een gezicht geven”, aldus de direct betrokkenen.  Het karakteristieke pand krijgt zijn oude glorie terug. Het Episch Centrum nodigt (in)direct betrokkenen op korte termijn uit om kennis te nemen van zijn plannen. ,,Op de nieuwe locatie kunnen we door de vele extra mogelijkheden de huidige gebruikers van het pand  aan de Pastoor Somstraat nog meer van dienst zijn. Het geeft veel (ruimtelijke) voordelen”, aldus De Jong. De overdracht zal op de magische datum 20-02-2020 plaatsvinden.

Maatschappelijk

Het Begint Met Delen bv wordt aangestuurd door een kleine professionele organisatie.  Die zorgt  voor het functioneren van zowel het bedrijf als het Episch Centrum. De laatste  ondersteunt maatschappelijke initiatieven met de veelheid aan talenten uit de samenleving die ze in zich bergt.  Marc en Edwin Overmars zin enthousiast over de beslissing  om het  pand voor een maatschappelijk doel te behouden. ,,De beslissing om de Middenstip over te doen  aan het Episch Centrum getuigt van hun betrokkenheid”, zegt De Jong. Zijn instelling verenigt vrijwilligers  die hun kennis beschikbaar stellen en in het pand komen alle krachten bijeen. Los daarvan organiseert ze diverse evenementen, zoals afgelopen zomer optredens op het Kerkplein en Epische avonden. ,,Voor de werkzaamheden in en om het pand zoeken we vrijwilligers  die mee willen werken om dit project volledig tot z’n recht te laten komen. Alle  inkomsten vloeien af naar het Episch Centrum en daarmee naar de gemeenschap. De formule die in Epe is ontwikkeld trekt landelijke aandacht”, zo geeft De Jong aan. Binnenkort wordt de nieuwe naam van het pand bekend gemaakt. De initiatiefnemers zijn ervan  overtuigd dat deze zal aanspreken.