De World Cup voor vrouwen kan niet om Valle d'Aosta heen

Valle d'Aosta klaar voor winterseizoen

In volle vaart naar beneden


 
Net over de grens met Zwitserland en Frankrijk ligt de kleinste Italiaanse provincie, de Vallei van Aosta, op maar zo'n 950 kilometer afstand van Nederland. Voor liefhebbers van de allerhoogste toppen van de Alpen zoals de Mont Blanc en Matterhorn/Cervinia en de Gran Paradiso is het 100% genieten van de grandeur van dit landschap.


Het winterseizoen is op 26 oktober al geopend in het Cervinia gebied. Op 30 november gaan de andere resorts weer open voor een prachtig skiseizoen op de zonnige hellingen in een decor van hagelwitte bergtoppen... en dat alles natuurlijk met een vleugje Italiaanse Dolce Vita.

 

Valle d'Aosta: duurzaam de berg op
Om bij de tijd te blijven wordt er in Vallle d'Aosta vooruit gekeken, met steeds meer aandacht voor duurzaamheid.
Een voorbeeld is dat alle  skifaciliteiten in Valle d'Aosta uitsluitend electriciteit gebruiken die afkomstig is van waterkracht en andere duurzame energiebronnen. Het gebruik van water, bijvoorbeeld in de nieuwste generatie sneeuwkanonnen,  is geoptimaliseerd en er is veel geinvesteerd in het opvangen van water in bassins op grote hoogte. Zo blijft de natuur zoveel mogelijk gespaard en behouden om van te kunnen blijven genieten!
In de zomer is er hard gewerkt in alle regio's aan de faciliteiten zoals kabelbanen, sneeuwinstallaties en pistes.

Voor het komende wintersportseizoen van 2019/2020 heeft Valle d'Aosta de wintersportliefhebber dus weer veel nieuws te bieden