Trektocht Santiago de Compostella

Geschiedenis, erfgoed, landschappen, maar vooral de weg naar een zeer persoonlijke spiritualiteit… Dat zijn de beloften van deze mythische trektochten van Bourgogne-Franche-Comté. Nooit vergeten, altijd even populair, ze weten wandelaars en fietsers die betekenis willen geven aan hun trektocht te bekoren.

De route naar Santiago de Compostella, de Via Francigena of de V56 per fiets: u treedt in de voetsporen van de pelgrims! De routes naar Santiago de Compostella: spiritualiteit en historische rijkdommen Een niet te classificeren wandelroute, mythisch in alle opzichten. De route naar Santiago de Compostella doorkruist Bourgogne-Franche-Comté over meer dan 900 km aan glooiende heuvels en is verdeeld in verschillende lokale trajecten. Voor sommigen een echte religieuze bedevaart, voor anderen een fantastische wandeling. Terwijl de route van Vézelay naar La Charité-sur-Loire (GR®654) een van de bekendste is, bieden de ‘Voie des Allemands’ (Route van de Duitsers, van Belfort naar Cluny via de Haute-Saône) en de ‘Chemin des Hongrois’ (Weg van de Hongaren, van Gy naar Vézelay) op hun trajecten een indrukwekkende lijst van emblematische spirituele plaatsen en kleine kapelletjes.

• Onderweg, minder bekend maar zeer de moeite waard: -> De Notre Dame kerk van Saint-Père ->De wijnen van Tannay ->De cisterciënzer abdij Notre-Dame van Acey -> Het Château de Rosières in Saint-Seine-sur-Vingeanne