Fotostudio Wierd

Openbaar vervoer in Ierland


Natuurlijk is openbaar vervoer niet de enige manier om rond te reizen in Ierland - maar het is wel één van de beste! Al het openbaar vervoer op het eiland is bovengronds. Je kunt dus heerlijk uit het raam turen en onze steden en dorpen, maar ook de schitterende landschappen daartussen, aanschouwen. 

Je hebt alle tijd om je reis te laten bezinken, waar je bent geweest en waar je nog heengaat...en wat je allemaal wil gaan doen als je aankomt. Als je met de bus, trein of veerboot reist, doe je dat samen met de plaatselijke bewoners - en dat is vaak aanleiding voor de bijzonderste gesprekken. Vraag de persoon naast je naar welke pub je die avond heen kunt gaan, of in welk café je het beste kunt ontbijten. Vraag zelfs welke uithoek in Ierland je niet mag missen tijdens je reis en je komt geheid op de beste plekken.

Je reis plannen

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om met het openbaar vervoer te reizen. Daarom is het belangrijk om al je opties bij elkaar te leggen, zodat je zeker weet dat je op tijd en op de juiste plek aankomt. De National Journey Planner geeft informatie en vergelijkt de verschillende reismogelijkheden voor bus, spoor, tram, veerboot en taxi. Hij geeft zelfs informatie over eventuele stukken van je reis die je moet lopen. De planner bestrijkt het hele eiland. Je kunt eveneens diverse handige apps downloaden om up-to-date te blijven tijdens je reis.