Epe wint verdiend van koploper VENO

EPE - Koploper VENo ondervindt op de Wachteleberg zijn  Waterloo. De thuisclub heerst in de eerste helft, komt dan op een 2-0 voorsprong en geeft die niet meer uit handen in een mindere tweede helft. Dat zet de derby zondag op Molenbeek tegen Heerde in een speciaal daglicht. Beide teams doen volop mee in de noordelijke tweede klas. Het is bijzonder spijtig dat daarvan geen publiek getuige kan zijn.

Epe zet de opponent direct vast en neemt al na 4 minuten de leiding. Koen Logen rondt een mooie aanval over rechts af. Daarna ontwikkelt zich een wedstrijd waarin beide ploegen slordig omspringen met doelrijpe kansen. Epe laat er de meeste liggen. Vooral vrije trappen leveren gevaarlijke momenten op. Bij een ervan raakt Logen de onderkant van de lat. Epe vergroot de voorsprong kort voor rust. Opnieuw kan VEVO het niet belopem. Stefan Lokhorst lobt de knikker op prachtige wijze over doelman Peter de Boer.

Minder

In de tweede helft zetten de mannen uit Vollenhove de Eper verdediging onder druk. Die geeft nauwelijks iets weg. Dat is opvallend, want VEVO scoorde in de voorgaande drie duels liefst zestien keer. Epe laat de tegenstander komen en krijgt daardoor voorin een zee van ruimte die onvoldoende wordt benut.Als Logen van elf meter mag mikken na een overtreding vindt hij de keeper op zijn weg. Het maakt de wedstrijd niet spannend. VENO brengt dit keer voorin te weinig. het is inmiddels wel duidelijk dat de Gelderse inbreng van Epe en Heerde de noordelijke tegenstanders ontzag inboezemt. Nogmaals gezegd: wat spijtig dat het coronavirus daar plezier van afkalft.