Familieconcert Belle en het Beest in Epe

Wie kent het sprookje ‘Belle en het Beest’ niet!  Wist u dat dit afschrikwekkende Beest van oorsprong Russisch is?
Op zondag 9 februari wordt om 15 00 uur dit sprookje in de Grote Kerk van Epe opgevoerd.

 

Het beest zit vol met grapjes en weetjes en hij speelt prachtige Russische muziek. Pas als je verder durft te kijken dan zijn lelijke kop en bloeddoorlopen ogen, pas als je net als Belle – die in Rusland  Baboeskja heet – verliefd op hem durft te worden, pas dan laat het beest zijn ware aard zien.
Het Hexagon Ensemble daagt het publiek uit om verliefd te worden op het Russische Beest en dat doen ze samen met verteller Joep Onderdelinden. Het is een muzikale familievoorstelling voor alle volwassenen vanaf 6 jaar die houden van beesten, verrassingen en de liefde; iedereen dus!
Aan de hand van de Russische versie van het sprookje ‘Belle en het Beest’ laat het Hexagon-ensemble het publiek kennismaken met onverwachte kanten van Rusland en van ( Russische) klassieke muziek.
Na afloop van de voorstelling is er de mogelijkheid voor kinderen om enge maskers te maken, geïnspireerd op het verhaal en de muziek.

Voor dit concert zijn online speciale familiekaarten te koop, naast de normale concertkaarten.
Meer informatie: www.cultureelplatformepe.nl

____________________________________

Tocht in drie delen langs Ierse Baaienkust

Een cottage die aanspreekt

Een tocht langs de schitterende klippen en vergezichten van de Baaienkust, een eilandavontuur, en een kennismaking met een woeste piraat.

 

 Dag Een

 

Brekende golven en ongelooflijke vergezichten

Met slechts de schapen als gezelschap wandel je naar het einde van de wereld langs de Erris Head Loop. Je beloning? Vergezichten zo veranderlijk als het weer, het eiland Illandavuck in de verte en levende geschiedenis op het land, waar de marine- en kustwachtpost uit de Tweede Wereldoorlog nog altijd intact is. Let op de grote stenen die ÉIRE spellen - een van de vele hulpmiddelen voor kustnavigatie die tijdens WO2 werden ingezet om piloten te laten weten dat dit het neutrale Ierland was.

ALS JE WAT MEER TIJD HEBT

Kom gezellig genieten van "blether en blarney" - oftewel een deun en een dansje - in McDonnell's pub in Belmullet.

 

Keem Bay

Buitenaardse schoonheid op het grootste eiland van Ierland

De schoonheid van dit afgelegen deel van het land bezorgde de Duitse schrijver Heinrich Böll, die Achill geregeld bezocht vanaf de jaren 1950, het gevoel dat hij "spijbelde van Europa.” Achill is bereikbaar via een brug. Geniet op het eiland van een wandeling over een van de vijf lange zandstranden, waaronder het paradijselijke Keem Strand. Het prachtige blauwe water triggert mensen om uit hun comfortzone te komen. Meld je daarom bij de mensen van Achill Surf Adventure voor een kajaktocht over de Blueway – een netwerk van waterroutes onder de torenhoge kliffen van Achill.

ALS JE WAT MEER TIJD HEBT

Smul van koffie en cake en bewonder het ambachtelijke handwerk in het schattige Beehive Café op Achill.

 Fietsgeluk

 

Heb je zin om op de fiets te springen, kies dan voor de Great Western Greenway: Ierlands langste offroadfiets- en wandelpad. Dit verkeersvrije pad loopt door de prachtigste landschappen van Ierland over het voormalige beroemde spoor van Westport naar Achill, dat in 1937 buiten gebruik raakte. Huur fietsen in Achill, Mulranny, Newport of Westport en maak zoveel of weinig vaart als je wilt!

 

Ontdek het piratenverleden van dit landhuis

Westport House lijkt een huis voor een chique douairière, maar laat je niet bedotten: deze landgoedbezitters stammen af van de gevaarlijke piratenkoningin Grace O’Malley. Op een rondwandeling hoor je nog veel meer over het leven van de oorspronkelijke "Wild Atlantic Woman.” Volgens de legende knipte ze haar lokken en vermomde zich als jongen om heimelijk te kunnen aanmonsteren op haar vaders schip. Hij herkende haar niet. Toen ze werd aangevallen trok ze haar zwaard en stak haar vijand dood, en dat was pas het begin van haar roemruchte carrière... Mis de Hawk Walk niet – een bijzondere wandeling door de prachtige bossen rondom het landhuis in het gezelschap van een roofvogel. Het moment dat een van deze magnifieke beesten neerstrijkt op je handschoen is werkelijk een belevenis.