De grootste kerststal van Europa

Zandboarden moet je een keer hebben gedaan

Zonnige kerst op Canarische eilanden

Winkelen in kerstsfeer bij zonnige temperaturen

Niet overal in Europa moet je de kerst met sneeuw, ijs en kou vereenzelvigen. Neem de canarische Eilanden. Daar is het eind december gemiddeld 22 graden met 8 uur zon per dag.

Een uitgelezen manier om het Vitamine D-gehalte een boost te geven. Een specialiteit van het huis op Gran Canaria is zandboarden. Je suist de hellingen af en maakt een zachte landing. Dat kun je doen in de Maspalomas-duinen, die gelet op hun vorm de Kleine Sahara worden genoemd. De vorm ontstaat door passaatwinden. De rush bezorgt een adrenaline kick.

De grootste kerststal van Europa is ook op Gran Canaria. Ze wordt gemaakt door internationale kunstenaars die daarvoorf 2.000 ton zand benutten. Het gebeurt op het brede zandstrand van Las Canteras. Het resultaat is een enorme kerststal.

Op kerstmarkten worden traditionele zoetigheden verkocht. Een delicatesse is de quesadilla in El Hierro. Dat bestaat uit kaasachtig deeg en is er al sinds de Middeleeuwen. Voorts  Tarte Ulana  van La Gomera, cake van eieren, aardappelen, rozijnen, kaneel, citroen en amandelen.  De absolute favoriet zijn de Trulha's: knoedels gevuld met zoete aardappelen en amandelen, gebakken  in olie en bestrooid met suiker.