Baho Nicaragua

Reis via je smaakpapillen naar Midden-Amerika en de Dominicaanse Republiek

 

In deze moeilijke periode waarin iedereen dringend wordt geadviseerd om thuis te blijven, wil het verkeersbureau van Midden-Amerika en de Dominicaanse Republiek liefhebbers van lekker eten toch een beetje de vakantiesfeer van Panama, Guatemala, Belize, Costa Rica, El Salvador, Nicaragua, Honduras en de Dominicaanse Republiek thuis op je bord serveren.

CATA heeft acht recepten geselecteerd die heel makkelijk in je eigen keuken te bereiden zijn en waarmee je de smaak te pakken krijgt van deze regio. Cassave, zwarte en rode bonen, pinda's, rijst, chili, avocado, cacao, ananas of kokos zijn typische basis ingrediënten van Midden-Amerika en de Dominicaanse keuken. Specialiteiten zijn onder meer Chimole uit Belize; sancocho uit Panama; pupusas uit El Salvador; gebakken vis met bakbananen en augurken uit Honduras; enchiladas uit Guatemala; picadillo de papa uit Costa Rica; Nicaraguaanse baho of La Bandera uit Dominicaanse Republiek, alle eenvoudige recepten die makkelijk thuis gemaakt kunnen worden. Meer info: https://www.visitcentroamerica.com/