Alleen met de natuur in Woold

Snertwandeling Winterswijk

Een wandeling o.l.v. de boswachter door het Woold bij Winterswijk. Merendeels over onverharde paden langs oude landgoederen en je trekt zomaar een stuk Duitsland in over de groene grens. Je zult nauwelijks mensen tegenkomen onderweg, maar kans op wild als reeën is er wel.

Neem zelf wel iets te eten mee voor onderweg, reken op 5 à 6 uur durende wandeling. Na afloop kun je snert met roggebrood en katenspek verkrijgen of een glas Glühwein.

Of het nu sneeuwt, vriest of dooit: het Woold is altijd mooi. De boswachter bepaalt de exacte route aan de hand van het weer. De tocht gaat in ieder geval grotendeels over onverharde wegen en paden langs oude landgoederen, een voormalige spoorlijn en ook over de groene grens Duitsland in. Mensen zullen we weinig tegenkomen, reeën misschien wel.
Reserveren is niet nodig voor deze wandeling, je kunt gewoon naar het startpunt gaan. 


Tijd: start om 10.00 uur. Duur: ca. 5 à 6 uur. Afstand: ca. 15 km.
Deelname: 5,00 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Voor een glas glühwein en een kop erwtensoep met roggebrood en katenspek aan het einde van de wandeling (bij de Harmienehoeve) betaalt u ter plekke ca. 8,50 euro p.p. 
Opmerking: neem iets te eten en te drinken mee voor onderweg en trek stevige, waterdichte schoenen aan. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.
Startlocatie: Herberg Harmienehoeve, Kulverweg 2 - 4, 7108 BB Winterswijk – Woold.
Informatie: Henk Mengers, tel. 06-53771473.
Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen).

 Info: glk.nl/landschappen-kasteleen 

Foto Flamenc Wikimedia