Heerde-Zuidwolde gestaakt: arbiter geblesseerd

Drentse keeper niet te

passeren op Molenbeek

Dick van der Veen

 

HEERDE - Het is voor Zuidwolde te hopen dat ze bij Emmen de scoutingsarbeid onder de maat houden. Dan alleen mag het de illusie hebben om de 19-jarige Sjors van de Weijde nog een tijdje op doel te mogen houden. Hij verricht op Molenbeek de onmogelijkste reddingen en bereikt ermee dat  na 55 minutejn zijn team nog steeds een 0-1 score op het bord houdt.

Waarom 55 minuten vraagt de lezer zich ongetwijfeldm af. Welnu, dat is het moment waarop de scheidsrechter van dienst er de brui aan geeft. De massage door zijn vriendin, voor het vertrek naar Heerde, heeft niet de winderen verricht waarvan hij voor het begin van het duek hoog opgeeft. De rug speelt op en uiteindelijk fluit hij zichzelf de douche in. Er zijn scheidsrechters genoeg om het commando over te nemen. Om uiteenlopende redenen komt geen ervan in aanmerking om dat voor zijn rekening te nemen. En dus moet Zuidwolde nog een keer voor 35 minuten naar de Vel;uwe. Wellicht op 17 november want beide ploegn  zijn uitgeschakeld voor de beker en in dat weekend wordt daaraan een vervolg gegeven. ,,We komen nioet weer met de bus", sputtert de Drentse penningmeester tegen.

Attractief

De bezoekers heben net als de spelers de smoor in want het is een aantrekkelijke wedstridj waarijn beide teams vol voor de winst gaan met legio kansen als gevolg. Heerde heeft de meeste, maar stuit dan al op keeper Van der Weijde. Ook Zuidwolde heeft enkele mogelijkheden. Het neemt de leiding als bij een scrimmage doelman Vincent Mosterd de bal uit zijn doelmand ranselt, pal voor de schietgrage voet van Frans Capellen die verwoestend uithaalt. Bij Heerde weten Corstiaan Altenburg en Dennis Calkhoven elkaar op links blindelings te vinden. Maar de Drentse keeper voorkomt dat het een vervolg krijgt. In de tweeded helft zet Heerde de opponent klem, verhoogt het tempo en datb levert een ware belegering op. Zeker vier keer steken supporters de handen in de lucht om te juichen maar dan is er steeds weer de katachtige reactie van Van der Weijde. Bardy Verhoef staat op het punt om  Nick Weijenberg als extra spits in te brengen als de scheids door de knieën gaat. de schade moet ion de resterende 35 minuten worden hersteld.