CPH.Fournier-ADT07 Banne van Keltische origine

Con-Visite.com-ADT07 Karaktyeristiek Chalencon

Cl.Clara-ADT07 Labeaume heeft uitstekend fruit

Traditionele dorpen in de Ardèche

De Ardèche kent een groot aantal dorpen met een Middeleeuwse uitstraling, authentiek, die er eeuwenoude tradities op na houden.  Op berghellingen tussen kastanjebomen of in de plooien van heidevelden. We hebben er vier geselecteerd.

Boucieu-Le-Roi

Tussen Tournon en Lamastre. Hier heb je een mooi uitzicht op de wendingen van de rivier de Doux. Het is de voormalige hoofdstad  van Haut-Vivarais. Dat was het tot 1565 onder koning Philippe-Le-Bec die het tot baljuwschap heeft geleid.

Banne

Een dorp van Keltische oorsprong. Het betekent 'piek'of 'rots'. Gebouwd op de helling tussen de kalkstenen vlakte en de eerste heuvels van de Cevennen.

Labeaume

Omringd door kliffen in de vallei van de rivier La Beaume. Je vindt er een labyrint van kleine straatjes en steegjes. Het centrum van een natuurlijk amfitheater.  Huizen dragen de sporen mee van kiezelstenen uit de rivier. Andere hebben mooie arcades en overdekte balkons.

Chalencon

Gelegen in de Haut-Vivarais op het Vernoux-plateau. Het torent hoog boven de Eyrieuz-vlakte uit met rotsvormige hellingen. In oorsprong Keltisch. Het werd na de Romeinen een baronie.