Wandelen in de omgeving van Middelburg


Vanaf Middelburg ben je op de fiets in een half uurtje in Veere. Hier vind je het boswachterspad Veerse bos, een wandelroute van 6 kilometer over water, langs kreken, rietland en door het rijke oude Veerse Bos met al zijn bewoners.

Ontdek damherten, konijnen en verstopt op de dode bomen zitten spechten, vleermuizen en aalscholvers en in de lente kun je de wielewaal zijn lied horen zingen. Het startpunt van de route is natuurcamping Het Veerse Gat in Veere. Bij de parkeerplaats van de camping staat een informatiepaneel. De route is te volgen doormiddel van de donkerblauwe markering, maar je kunt ook een GPS track downloaden.

 

Meer informatie

Huis ter Hooge te Middelburg (Wikimedia: Kasteelbeheer)
Huis ter Hooge te Middelburg (Wikimedia: Kasteelbeheer)
Weids buitengebied en fraaie landgoederen
In 14 kilometer ontdek je de stad, het buitengebied en verschillende landgoederen van Middelburg. Na een korte wandeling door de historische binnenstad verlaat je de stad langs de Domburgse Watergang. Dwalend door weilanden steek je waterlopen over met trekpontjes. Je wandelt door de koeienstallen van kaasboerderij Pitteperk en doorkruist de landgoederen Ter Hooge en Toorenvliedt langs oude bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Je loopt de route doormiddel van een routebeschrijving of GPS track.