Verrassende prenten Bruegel in Brussel

Slechts één voorbeeld van de uitzonderlijke kwaliteiten van Bruegel als schepper van prenten

De wereldberoemde schilder Pieter Bruegel had bij tijdgenoten in de 16e eeuw vooral bekendheid door zijn fabekachrtige prenten. Van 15 oktober tot 16 februari 2020 kan men ervan proeven in het KBR, de vroegere Koninklijke Bibliotheek in Brussel.

Bruegel's werk was imaginair van uitzonderlijk niveau met unieke figuren en detals die zijn cretieve vermogen illustreren. Nu 450 jaar geleden was Vlaanderen het centrum van de productie van en de handel in prenten met Bruegel en zijn uitgever Hiëronymus Cock in een sleutelrol. Een combinatie van meesterlijk vakmanschap en ondernemingszin. Je ervaart het proces van tekening tot prent. Originele voortekeningen van Italiaanse landschappen, zeven hoofdzonden, deugden en andere prenten. Er is een gratis audiogids in het Nederlands verkrijgbaar. 

Opening dagelijks 11.00-19.00 uur. Op 24 en 31 december sluiting 17.00 uur. Gesloten op 1 november, 25 december en 1 januari. Rondleiding met een gids  kan in de tijdsloten tussen 9.00-11.00 uur voor openstelling door het publiek. Daarnaast mogelijkheid Meet the Master, waarbij men via een lezing met anekdotes en details beter wordt toegerust voor de expositie daarna. Drie weken tevoren boeken. 

Info: educ@kbr.be telefoon 0032 2519 5371