Epe pakt met overmacht eerste periode

 

Brede selectie

kan stootje

verdragen

 

Dick van der Veen

 

EPE – Door een 4-1 zege op Activia verzekert sv Epe zich van de eerste periodetitel in de derde klas B. Het team creëert elke wedstrijd zóveel kansen dat het wel hel gek moet lopen dat daar niet een trits doelpunten uit voortvloeit. Inmiddels al 34 en dat zijn er net zoveel als in de complete eerste helft van de vorige competitie.

 

,,Gemakzucht kan voor het vervolg onze voornaamste vijand zijn. Bij vlagen sluipt dat binnen. Het is vandaag zeker niet onze beste wedstrijd. Ik ben er tevreden over dat de ploeg in de organisatie blijft spelen en de opdrachten goed uitvoert. Op die manier alleen kun je ook mindere uitvoeringen winnen.” Trainer Martijn de Haas, die binnen twee weken met de vereniging over een eventueel vervolg bij sv Epe beslist, krijgt het tegen de strijdvaardige Deventer elf bepaald niet cadeau. Epe speelt zoveel beter, prest voortdurend, kan al in de openingsfase een gat slaan. Koen Logen breekt door, schiet tegen de keeper, het regent hoekschoppen. Door onzorgvuldigheid duurt het 35 minuten voordat dan eindelijk de bal er in ligt. Gerrit Calkhoven glipt in een weergaloze solo langs een paar verdedigers, legt de bal panklaar voor de voeten van Stefan Lokhorst en hij scoort via een Activiaan die op de lijn staat. Dat hij weder de gevaarlijke spits is die beslissend kan zijn bewijst hij na de verrassende gelijkmaker van Bart Wippert, die goed voorbereidend werk van Michiel Mikkers een passend vervolg geeft. Hij kapt zich vrij, schiet uit de draai onhoudbaar binnen, zodat de thuisclub toch met een voorsprong aan de thee kan.

 

Eenzijdig

 

In de tweede omgang zet Epe de opponent vast op eigen helft. Het raakt niet in de war van de magere marge. ,,Ik heb er voor gewaarschuwd om niet te overdrijven in het druk zetten. Je zag voor rust dat dit bij een snelle counter slecht af kan lopen.” De Haas ziet tot zijn genoegen dat Lars Krijgsman en Luke Berkhoff zijn team naar een vlotte overwinning schieten. Actrivia is rijp voor de sloop, Epe speelt het duel moeiteloos uit. Dan zijn er bloemen voor de periodekampioen.  ,,Door de brede selectie heb ik opties. Zaterdag voor de beker tegen DSV 2 in Ermelo gun ik wat mensen rust, geeft spelers die van een blessure terugkeren speelminuten.”  Bij Epe is Gerrit Calkhoven opnieuw één van de uitblinkers. Martijn: ,,Vorig seizoen trok Frenkie Overmars op links het spel naar zich toe. Calkhoven was toen onze rechtsbuiten. Nu, als aanvallende middenvelder, komen zijn kwaliteiten veel beter tot hun recht.  We hebben in Lars Krijgsmanen Koen Logen mensen die ook hun goaltje meepikken. En wanneer het even niet lukt kan Maurits de Jong met één van zijn gevreesde vrije trappen een beslissing forceren, zoals vorig  seizoen tegen Wijhe. We missen verdedigend Ramon Heukels en Bas Smit; de groep vangt dat schier moeiteloos  op.” Met de wetenschap dat de pas 16-jarige broers Nijhof ook nop de deur van de selectie kloppen kan Epe een mooi seizoen tegemoet zien. Mits het niet de grootste tegenstander van zichzelf wordt en elke wedstrijd serieus neemt. Te beginnen met over 14 dagen het uitduel tegen buurman sv Vaassen.