WHC ook met tien te sterk voor elf CSV Apeldoorn

 

Wezepers leveren

voorbeeldige inzet

op Mulderssingel

 

Dick van der Veen

 

WEZEP – De overwinning (1-0) is uiteindelijke een schamele beloning voor de wijze waarop mWHC CSV Apeldoorn overklast. Al in de openingsfase verzuimt de thuisclub om ruim afstand te nemen. Als het in ’t begin van de tweede helft met een schitterende treffer van de sterk acterende Nathan Duim afstand neemt volgt een rode kaart voor sterkhouder Jochem Oude Booijink. In de 35 minuten die volgen draagt WHC de voorsprong over de streep. De enkele keer dat de tegenstander goed doorkomt toont doelman Jasper Kuiper zich een betrouwbare sluitpost.

 

De selectie, geprikkeld door kritiek op een manco aan inzet in achterliggende wedstrijden, levert deze middag op Mulderssingel niet alleen puike partij af, ze toont ook een voorbeeldig karakter. ,,Dit is met afstand onze slechtste wedstrijd. We kwamen er in het geheel niet aan te pas”, heet het na afloop in het Apeldoornse kamp. Dat mag zo zijn; het is mede het gevolg van de wijze waarop WHC de opponent beteugelt en bij vlagen overklast. Jelle Post speelt met zijn bewakers, geeft voordat een minuut om is twee van hen het nakijken maar de afronding blijft uit. Die situaties rijgen zich aaneen. Vooral Sargon Gouriye heeft een mindere dag. Hij is ook de enige die zich geen slag in de rondte werkt en in de tweede helft terecht naar de kant wordt gehaald. Vaak valt de treffer aan de andere kant wanneer de bovenliggende formatie weigert de trekker over te halen. Bijna gebeurt het hier ook als Sander Krijns in de 45ste minuut vrij voor Kuiper staat. Hij schiet gehaast over.

 

Juweel

 

Het spelbeeld verandert na rust niet of nauwelijks. WHC blijft druk zetten. Opvallend de rol van Nathan Duim die zijn kans grijpt op het middenveld. Thijs Dekker raakt kort voor de wedstrijd door griep geveld en Duim vervangt hem uitstekend. ,,Als ie zo blijft spelen kunnen we moeilijk om hem heen:”, zergt trainer Wiljan Mossing Holsteyn. Een van de schaarse goede momenten van Gouriye is wel weer beslissend. Hij vindt Duim die zich handig vrijspeelt. Hij jaagt de bal van afstand stijf in de kruising. Drie minuten later wordt een overtreding gemaakt op Robert Schonewille. CSV weigert het spel dood te leggen, waarop Oude Booijink reageert met een overtreding. Scheidsrechter Gilst houdt hem de rode kaart onder de neus. Jeffrey van Amersfoort, die WHC inruilde voor CSV Apeldoorn, zegt na afloop dat die straf te zwaar is uitgevallen en geel beter paste. Maar WHC zit vanaf dat moment met de gebakken peren. Onder aanvoering van Kevin Siemelink houdt WHC niet alleen stand; het krijgt zelfs nog een paar goede mogelijkheden om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Keeper  Dean Bredewolt van CV gaat in het alles of niets spelletje mee nar vorren en heeft na na zes minuten extra speeltijd de gelijkmaker op de schoen. Hij mikt in kansrijke positie niet zuiver.  Het zou voor de Apeldoorners ook teveel van het goede zijn geweest. De ene gouden treffer van WHC  is genoeg voor drie punten, waardoor de Wezepers haasje over spelen met CSV en weer meedoen in de jacht op SVZW Wierden.