VSCO61 laat zich kaas van brood eten

OOSTERWOLDE - Wat uit bij Veensche Boys nog wel lukte - een 2-0 achterstand ongedaan maken - kreeg op sportpark de Heughte tegen OVC55 uit Oosterbeek geen herhaling. De thuisclub bleef steken op een aansluitingstreffer van aanvoerder Rck Pul, Hij liet doelman Rene Gerrist kansloos op een strafschop. De 2-1 nederlaag betekent een fikse tegenslag. Er was op gerekend dat VSCO het herstel door zou trekken.

"We maakten geen aanspraak op beter, omdat we ons lieten aftroeven op inzet en beweging. OVC55 is een fysiek sterke ploeg met veel lange mensen. We verloren teveel duels, speelden slordig in en maakten niet de indruk dat we ons bewust waren van de belangen", oordeelde trainer Stephan Nuesink.

Het was een wedstrijd met weinig doelrijpe kansen.OVC had meer balbezit , forceerde een reerks hoekschoppen. Een ervan in de blessuretijd van de eerste helft werd noodlottig. Luit Ernst wurmde zich voor zijn verdediger en kopte de bal onhoudbaar in. Op een psychologich omnhandig moment dus. Het werd allemaal nog erger. Direct na de harvatting ging er achterin bij VSCO iets mis: de verkeerde kant uitdraaien van een verdediger, keurig afgestraft door Jesper Onck  die de kniklker fraai in de kruising joeg

Te laat

Pas daarna wierp VSCO alle schroom van zich af. Het leidde al snel tot een aansluitingstreffer van Pul, nadat Luca Veldhoen onreglmentair werd gestopt. VSCO verhoogde de stootkracht met een dubbele wissel en door één op 'één te gaan spelen. OVC moest zich in de eigen stellingen verschansen maar bleef met enig fortuin overeind. De eerste van drie wedstrijden tegen gelijkwaarduge tegenstanders ging dus verloren voor VSCO dat in de twee volgende  duels  beter voor de dag moet komen om uit de gevarenzone te komen.

 

Voor meer foto's Eddy Bossenbroek

http://www.nwvfoto.nl/sport/20201010_sp41_vscovc