Gurgl is er helemaal klaar voor Foto: Spalder Media Group

Gurgl opent alle skiliften in november

 

 

Het Oostenrijkse skigebied Gurgl opent als één van de eerste niet-gletsjer skigebieden in november al haar liften. Zoals in veel skigebieden in de Alpen, wordt de seizoensopening ook hier groots gevierd. Tijdens de Snowplaza Ski Opening in Gurgl worden er bovendien diverse Nederlandse bands en dj’s naar het skigebied gehaald. Dit is de eerste keer dat een skigebied haar opening viert met een Nederlands tintje.

 

 
 
 

Zodra de eerste sneeuw in de Alpen valt, beginnen wintersporters ongeduldig te worden. Na een lange zomer kunnen ze vaak niet wachten om weer in de ski’s te klikken. Reden genoeg om de start van de winter uitgebreid te vieren, vindt het skigebied Gurgl. Dit ligt achterin het bekende Ötztal, net voorbij Sölden.
 
Voor skiseizoen 2019/2020 besloot het een samenwerking aan te gaan met Snowplaza, één van de grootste wintersportwebsites in Nederland. Samen halen zij de Nederlandse dj’s Dames Draaien Door en de bands Legends en Royal Beat naar Tirol. Hiermee hoopt het een groot aantal Nederlanders te trekken naar de opening. Overdag draaien dj’s op de berg en ’s avonds treden zij en de bands op in de plaatselijke feesttent.

 

 

 

 

Sneeuwzeker

 

Mede dankzij de hoge ligging van het skigebied Gurgl - tussen de 1800 en 3080 meter - is de seizoensopening hier de afgelopen jaren zeer succesvol verlopen. Er viel in november al ruim voldoende sneeuw om (een deel van) de 112 pistekilometers te openen tijden het openingsweekend. Het skigebied kenmerkt zich door brede en zonnige hellingen en kent geen wachtrijen voor de liften.

 

 

 
 
 

In het skigebied Gurgl overnachten wintersporters in Obergurgl en Hochgurgl, dorpen die tot het luxere wintersportsegment behoren. Speciaal voor de opening biedt de plaatselijke VVV aantrekkelijke pakketten vanaf € 240,- per persoon.