Hoe mooi wil je het hebben?

Setouchi laat zich op z'n zondags zien

Toplocaties kersenbloesem in Setouchi Japan

Het Japanse Setouchi telt meer dan 3.000 eilanden. Er is daar veel moois te zien met als kroonjuweel de kersenbloesem. We zetten een aantal toplocaties op een rij.De toptijd in dit gebied is eind maart tot half april, afhankelijk van de weersomstandigheden. De volle bloei duurt maar een week.

Mt.Shihude-Mitoya, Kagawa

Vanaf de 325 meter hoge Mount Shihude  kijk je uit over het Shonai-schiereiland, dat aan je voeten ligt met ngo een reeks eilanden  in de binnenzee Seton en over de Grote Seto-brug. In het westen de Hiuchi-nada en Ibuku, in het noorden de prefectuur Kasaoka-eilanden van Okayama. Op een heldere dag  het eiland Shodoshima en de regio Chugoku. De Mount is razend populair in verband met het brede scala bloesems in de Lente en Hydragneas in de vroege zomer.  Vanaf de top bloeien meer dan 1.000 kersenbloesems.

Chicihibugahama-strand 

Dit is een bijzonder populair strand dat 1 kilometer meet en lekker vlak is. Ideaal om in te zwemmen.  En uiteraard laat zich dat prachtig afwisselen met de kersenbloesems.

Udonhouse-Kagawa

De Udon Noodle is een specialiteit die je in meer dan 600 restaurants krijgt geserveerd. Er is een speciale taxilijn die je van de ene naar de andere brengt. Tijdens een tweedaagse masterclass leer je zelf alle geheimen van de noedels, de erbij behorende sauzen en de bijgerechten. De rondleiding daar is een must.

 Andere plekken waar de kersenbloemsem zich op z'n best laat zien zijn: kasteel Okayama in deze prerfectuur, Miyajima in Hiroshima en de Ritsurin Garden.

www.setouchitrip.com

http://www.mitoyo-kanko.com/mt.shihude-2