Wat een uitdaging voor duikers! Foto Credit BTEA

Grootste onderwater themapark bij Bahrein

Het grootste milieuvriendelijke onderwater themapark ter wereld bij Bahrein is geopend en toegankelijk voor duikers en duiktoeristen. Het bevindt zich 30 kilometer  van de noordkust van Bahreijn. Het middel- en hoogtepunt is een gecrashte Boeing.

 

De naam Al Bahrein - de Twee Zeeën - weerspiegelt de belangrijke rol die de zee speelt in het leven van de mensen van Bahrein: als een handelsroute tussen handel, als een bron van rijkdom in de vorm van kostbare parels en als een bestemming voor reizigers die houden van de zee en de zon. Onderwater's nieuwe onderwater themapark, officieel geopend op 6 september, zal duikers de intieme relatie van Bahrein met de zee vanuit een geheel nieuw perspectief laten ervaren.                                               

Het onderwaterthemapark Dive Bahrain bestaat uit een Boeing 747 van 70 meter, 20 tot 22 meter onder het oppervlak van Hair Al Shathiya, een beschermd zeegebied in het noordoosten van het vasteland. Voordat de Boeing 747, het grootste onderwatervliegtuig ooit, mocht onderduiken, werd het grondig ontsmet en gereinigd, waarbij alle potentieel schadelijke materialen werden verwijderd

Attractie

Het onderwatervliegtuig is de eerste attractie in het 100.000 vierkante meter grote themapark onder water. In de volgende fase worden verschillende structuren gebouwd die de cultuur en geschiedenis van Bahrein weerspiegelen en tot zinken gebracht, bijvoorbeeld een replica van een traditioneel Bahreins parel koopvaardijhuis met twaalf meter hoge windtorens, de natuurlijke airconditioners van traditionele architectuur. Ze stijgen op van de zeebodem tot lichtoverstroomde waterlagen waarin koralen kunnen gedijen, waarvan de groei hier in de toekomst zal worden onderzocht. Het huis en andere sculpturen en structuren zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Ze zijn bedoeld om onderdak en habitat te bieden voor zoveel mogelijk zeedieren en om de groei van een koraalrif mogelijk te maken. De buiten gebruik gestelde Boeing 747 fungeert als een kunstmatig rif.

Licentie

Duikers en zee-liefhebbers kunnen hun reis naar het onderwater themapark boeken via een van de geregistreerde duikcentra van het land op http://divebahrain.com . Voorwaarde is het bezit van een Open Water Diver duiklicentie. De genoemde centra hebben al deelgenomen aan een oriëntatieduik. Ze kennen de regels en voorschriften van het park en zijn gekwalificeerde duikcentra die van de onderwaterreis een veilige en plezierige ervaring maken.  

Vóór de opening was er ook een inspectie van het duikpark door professionele duikers uit geregistreerde duikcentra. Ze hebben het vliegtuig in het pretpark geïnspecteerd en bevestigd dat aan alle veiligheidseisen is voldaan.

Het onderwaterpark in Bahrein is niet alleen een attractie voor duikers van over de hele wereld. Het verschaft onderzoekers gegevens over mariene ecologie en helpt het milieubewustzijn van het belang van het behoud van de mariene fauna te vergroten. Het park zal onder andere beschikbaar zijn voor leerlingen en studenten als een "live laboratorium" voor onderzoek en experimenten op het gebied van mariene ecologie. Ga voor meer informatie over Bahrein naar www.btea.bh en het themapark Underwater in Bahrein op http://divebahrain.com