Gloednieuwe accommodaties Engeland

Van boetiek B&B’ s tot luxe hotels en eco-lodges, bezoekers aan het Verenigd Koninkrijk kunnen kiezen uit een eindeloos aanbod aan nieuwe accommodaties in 2020. In de Britse hoofdstad staat dit voorjaar de opening van The Londoner gepland, een mega-boetiekhotel met maar liefst 350-kamers, twee bioscopen en 5 restaurants gelegen aan Leicester Square. Iets verderop in Covent Garden slaap je volgend jaar in stijl in het eerste NoMad Hotel buiten de Verenigde Staten. Een bezoek aan de South Downs in het zuiden van Engeland gepland? Stop dan bij het Grade-II-beschermde erfgoed Madsehurst Lodge.

Het bekende luxe hotelketen The Pig breidt uit met een nieuwe vestiging in Harlyn House, Cornwall. Vanuit deze accommodatie met elegant décor geniet je van het uitzicht over de prachtige kust. Ontdek de vijf sterrenstijl in het Radisson RED in hartje Liverpool, of reis terug in de tijd met een verblijf in Edinburgh’s Abbey City Appartementen, gevestigd in een gerestaureerd 16e-eeuws gebouw met Koninklijke connecties. In Birmingham heropent het historische Grand Hotel na een grondige renovatie met een hele nieuwe look in de zomer van 2020, terwijl het Louisa Ryland House vanaf de lente een ApartHotel met 173 kamers is.

Jongere reizigers die goed geprijsde accommodatie zoeken, kunnen inchecken bij het nieuwe 850 kamers tellende super hostel van YHA in Stratford. Het Royal Victoria Hotel, een driesterrenhotel genesteld aan de voet van het schitterende Mount Snowdon in Wales, biedt zowel redelijke prijzen als epische uitzichten. Opzoek naar eco-vriendelijke accommodatie? Reis af naar het zuidwesten van Engeland voor het Eden Project Hotel, een 109 kamer milieuvriendelijk meesterstuk ontworpen door de toonaangevende architect Tate Harmer.