Matt Tebbutt Freddy Bird Cooking Overfire 15-09-2018

Wales strooit met food festivals

Het Gwylled Conwy festival laat zich goed smaken

In het najaar ligt de Welshe keuken als het ware op straat. Dan rijgen de festivals zich aaneen, Reden voor een interessante fourageernontdekkingstocht, zo besluiten velen.

 

Gwylled Conwy Festival 25 - 27 oktober

Een combinatie van eten, kunst en muziek in het noorden van Wales. Conwy Castle is daarnaast op zichelf al een bezienswaardigheid. Staat op UNESCO's werelderfgoedlijst. Volop lokale producten, sieraden, schilderijen, textiel en andere ambachten. langs de kade zijn koks volop in actie en dat wordt ruimschoots met goede wijnen besprenkeld. Lancaster Square en Highstreet zijn the places to be, De thuishaven van de middeleeuwse ommuurde stad die ook veel entertainmentopties biedt.

 Llandudno Christmas Fayre 14 - 17 november

Een festival in een Victoriaanse badplaats waaraan het wereldkampioenschap Bara Brith is verbonden. Dat is Welsh voor gespikkeld brood. Bakkers uit alle windstreken presenteren hun beste baksel in de Holy Trinity Church, die daarmee verandert in een culinaire uitstalkast. Maar eventjes 150 eet- en drinkkraampjes  staan temidden van feestelijk entertainment. Leveranciers uit Welsh vinden hier hun podium voor streek- en seizoensgebonden producten. 

Portmeirion  Christmas Food and Craft Faire 6 - 8 december

Dit Italiaans geïnspireerde dorp met prachtige tuinen mixt het culinaire elementn met feestelijkheden. Het verfijnde ambacht krijgt een saus van muziek door live bands over zich heen Er zijn diverse kookdemonstraties en....het woord Santa Grotto zegt genoeg voor de liefhebbers.

Aber Falls Distilleerderij gehele jaar geopend

De eerste distillerderij in honderdjaar in Northern Wales. Hoewel in 2020 de eerste party plaats vindt en de whisky nog in aantocht is bieden handgemaakte jenever en likeuren voldeodne compensatie voor een bezoek in 2019. Wat te denken van de speciale Welshe ingrediëntemn die er in zijn verwerkt.  Tussen 12.00- 17.00 distillereer momenten, waarbij reservering is aanbevolen.

Informatie: margot.eggink@visitbritain.org