Vijftig jaar natuurpark Morvan

1970-2020: dit jaar viert het Regionaal Natuurpark van de Morvan zijn 50e verjaardag! Een halve eeuw later is dit stukje Bourgogne-Franche-Comté nog altijd even jong, ongerept en aantrekkelijk. Zonder ooit zijn karakter te verliezen weet het zich telkens te vernieuwen, zijn ware natuur te behouden en zelfs te verrassen…

 

Dit vredig uitziende middelgebergte gaat een mooie toekomst tegemoet. Om het te ontdekken heeft u keuze te over: per mountainbike over de Grande Traversée du Massif Central, te paard over de Route Bibracte-Alesia, per kajak op de Chalaux of de Cure of te voet over de vele wandelroutes… Liefhebbers van aparte accommodaties hebben een ruime keuze: hobbit huisjes, boomhutten of hutten op het meer, er is voor elk wat wils. En niet te vergeten de lokale gastronomie, op basis van producten van hoge kwaliteit. De Morvan heeft een landelijke eenvoud en een natuurlijke energie die het leven simpel maakt! Ter ere van de viering van zijn 50ste verjaardag dit jaar blijft de Morvan trouw aan zijn kwaliteiten: een populair gebied dat ons plezier verschaft, zonder overdrijving. Op het programma staan eenvoudige en feestelijke evenementen zoals het Herfstfeest met alle verenigingen in oktober, een banketbakkerswedstrijd voor de creatie van een ‘Morvan-gebakje’, fototentoonstellingen, sponsoring van 50 culturele, sportieve en economische evenementen het hele jaar door… en altijd het traditionele Fête de la Vielle in Anost, de Nuits Cajuns of de Journées Gourmandes du Grand Morvan. Een regionaal natuurpark moet ook zijn bewoners helpen om in harmonie te leven met hun omgeving: exploitatie, inrichting en ontwikkeling op een manier die het natuurlijke en culturele erfgoed respecteert en versterkt.

Renovatie

Op basis van deze principes zijn de accommodaties van het base nature Actival bij het Meer van Settons gerenoveerd. De 136 kamers hebben onlangs een facelift ondergaan. De ecobasis van het Meer van Settons is zelfs een pilot voor rDe Morvan, streek van tochten te voet, te paard of per fiets (variërend van toertochtjes tot langeafstandroutes): • 1 500 km bewegwijzerde wandelroutes, waaronder de GR13 en de GRP Tour du Morvan. Historische, culturele en spirituele routes: Vézelay-Santiago de Compostella, Bibracte-Alésia, de pelgrimsroutes zoals de GR 213 A. • 2 000 km gemarkeerde mountainbikeroutes voor alle niveaus, waaronder de Grande traversée du Morvan (330 km), in 2019 aangesloten op de Grande Traversée du Massif Central (Avallon-Cap d’Adge: 1 380 km) • Meer dan 2 000 km fietsroutes voor alle niveaus, uitgezet rond de 25 colletjes van de Morvan. De Tour du Morvan te paard: 600km en BibracteAlésia 120 kmDe Morvan, streek van tochten te voet, te paard of per fiets (variërend van toertochtjes tot langeafstandroutes): • 1 500 km bewegwijzerde wandelroutes, waaronder de GR13 en de GRP Tour du Morvan. Historische, culturele en spirituele routes: Vézelay-Santiago de Compostella, Bibracte-Alésia, de pelgrimsroutes zoals de GR 213 A. • 2 000 km gemarkeerde mountainbikeroutes voor alle niveaus, waaronder de Grande traversée du Morvan (330 km), in 2019 aangesloten op de Grande Traversée du Massif Central (Avallon-Cap d’Adge: 1 380 km) • Meer dan 2 000 km fietsroutes voor alle niveaus, uitgezet rond de 25 colletjes van de Morvan. De Tour du Morvan te paard: 600km en BibracteAlésia 120 kmegionale duurzame ontwikkeling geworden!