Fraaie foto van het Geuldal van Francis Berkelaar Flickr.

Geuldalmarathon voert door mooiste van de streek

De 38ste editie van de Geuldalmarathon voor wandelaars biedt de gelegenheid om te voet één van de mooiste streken van Nederland te verkennen met daarnaast nog een fraai  stuk België als toegift. Wie de 42 kilometer te ver vindt kan kiezen voor 21 kilometer of een kwart marathon.

De wandeling begint in de omgeving van  het Begische Eynatten en eindigt nagenoeg bij de monding van de Geul in Geulhem/Berg en Terblijt. Ze ontspringt in een schuur in België en vormt daarna een stroom waaraan het dal zijn charme te danken heeft. De start is in Hauset in België. Dat wat betreft de deelnemers aan de hele en halve marathon. De jeugd van 6 tot 14 jaar stapt op in Stokhem. Bussen vertrekken vanaf de aula van het Adellante College in Houthem/Valkenburg, Onderstestraat 29. Daarbij geldt het principe vol is vol. In totaal komen ruim 700 wandelaars aan het vertrek.

Na de start volgt  onder meer de Hammerbrück, een interessante spoorwegovergang. Daarna langs La Calamine, door het bos via Viorestnet, Plombières naar de rustpauze.Daarna  volgt Sippenaken, camping du Vieux Moulin en de grens over.  n\\Na Heijmans Groeve en Volmolen zit voor de marathon de helft er op en eindigt het voor de halve marathon. Daarrna begint de tweede halve marathon en zetten de marathonwandelaars de voeten in het tweede gedeelte van hun tocht. Via Mechelen en Partij naar Gulpen waar de laatste rustplaats is. Het vervolg brengt Limburgse vakwerkhuizen in beeld. Van Beetsenhoven en Stokkum naar Schin op Geul langs de kastelen Gen Hoes, Schaloen en Oost. Na Valkenburg  naakt de finish in Houthem.

info@wandelverenigingvilt.nl www.wandelverenigingvilt.nl