Tentoonstelling werken van Jo Spier

Beeldend boodschappen verwoorden kon Spier als geen ander.

Stedelijk Museum Zutphen brengt van 21 september tot en met 9 februari 2020 een ode aan de Zutphense tekenaar Jo Spier (Zutphen 1900-1978). Dat gebeurt met een tentoonstelling die 'Verleiden met een glimlach' als thema heeft.

Spier genoot grote bekendheid als reclame tekenaar. Om de expositie op te leuken is ook werk van tijdgenoten en hedendaagse tekenaars toegevoegd. Spuer was in zijn eigen ogen een tekenend journalist. Hij kon reclame-ideeën als geen ander beelden neerzetten. Dat naast zijn kwaliteiten als politiek tekenaar en illustrator. Tot zijn commerciële opdrachtgevers behoorden multinationals als Shell, Esso, Mobil OIl, Philips,Heineken, KLM en verder de NS en PTT. 

Zijn werk verleidt tot een glimlach. Ook tijdgenoten als Ies Spreekmeester en Eppo Doeve geven hier proeven van bekwaamheid af. dat geldt evenzeer voor hedendaagse tekenaars als Joep Bertrans, Ien van Laanen en Nanne Meukendijk. Allemaal gingen ze op hun eigen wijze om met commerciële en maatschappelijke thema's. 

Tijdens de expositie is het Limited Edition Magazine verkrijgbaar met prachtig historisch reclamewerk. Tevens bijdragen van Kees van Kooten en Henk van Gelder.

 

Telefoon: 0575-516 878

info@museazutphen.nl www.zutphenmedia.nl