KCVO houdt Epe weer in bedwang

 

 

 

Derbysfeer ontbreekt

op de Wachtelenberg

 

Dick van der Veen

 

EPE – Net als vorig seizoen kan het favoriete Epe tegen KCVO  geen potten breken. Het enige verschil is dat er nu één punt op de Wachtelenberg achter blijft. Ook in deze derby is Epe de bovenliggende ploeg. De schutterij laat het nadrukkelijk afweten. Alleen al min de eerste vijf minuten laat het vier opgelegde mogelijkheden onbenut. Als KCVO bij de eerste de beste tegenstoot toeslaat met een schitterend doelpunt van Melvin Balk – hij stift de bal over doelman Bas van Schoonhoven – weet de kenner dat het een moeilijke middag wordt. Het blijft bij de gelijkmaker van Yannick Heukels die als Maurist de Jong de paal treft attenter is dan de Vaassense verdediging en doelman Rico Bronsink kansloos laat.

 

Je weet tevoren dat het twee kanten uit kan: Epe scoort vroeg in de wedstrijd, dient mentaal een kaakslag toe en bereikt een vlotte zege of het loopt tegen een achterstand aan en krijgt het lastig. Het is een bijzondere wedstrijd voor trainer Remon van Schoonhoven, die alle jongens van Epe door en door kent, ze stuk voor stuk getraind heeft. Zijn ploeg speelt sterk in de organisatie, loert op de counter en heeft daar dus al snel succes mee. Dat mag het centrum van de Eper verdediging zich aanrekenen. Epe scoort dit seizoen veel, heeft meer spelers die een doelpunt kunnen maken. Het is enerzijds een verdienste van KCVO dat weinig ruimte weggeeft ,maar toch ook een gevolg van een slechte eindpass en weinig doelgerichtheid dat het deze middag niet lukt. Voor rust sticht Lars Krijgsman het meeste gevaar door handig langs zijn opponent te glippen. Er wordt door de spitsen te weinig mee gedaan. Wie dent dat Epe na de hervatting de beslissing gaat forceren komt bedrogen uit. Lokhorst is er met een kopbal en een strakke inzet dichtbij. De hoeveelheid serieuze kansen zijn op de vingers van een hand te tellen. ,,Ik moet mijn jongens een compliment maken dat ze het spel van Epe ontregelden. Het heilige vuur bij hen ontbreekt dan en uiteraard komt ons dat goed uit. We kennen twee momenten waarin we de wedstrijd ook nog kunnen beslissen. Dat is direct na ons doelpunt en in de slotfase als ons op merkwaardige wijze een strafschop wordt onthouden.” Van Schoonhoven tekent er onmiddellijk bij aan dat het dan onrecht had gedaan aan de krachtsverhoudingen. ,,Onze opdracht is bij de onderste drie vandaan te blijven. Dat kunnen we alleen met een enorme portie vechtlust, gekoppeld aan onze snelle  mensen voorin die bij een counter kunnen toeslaan.” Na een zeperd in de eerste competitiewedstrijd heeft hij de boel goed op de rit, haalt met het potentieel het maximale uit de confrontaties. Wat tegen de andere favoriet Helios net niet lukt gebeurt in Epe wel.

 

Stapje meer

 

,,Dat heeft vooral ook te maken dat de andere ploegen  in de gemeente tegen ons een stapje meer doen. Epe heeft een sterke jeugdafdeling, is voetballend de betere en je ziet dan dat wanneer  we voorin niet veel verder dan wat losse flodders komen het zo maar verkeerd af kan lopen.” Trainer Martijn de Haas neemt de wedstrijd door met Remon,  in het recente verleden een collega van hem in de trainersstaf. Beide zijn het er over eens dat in de tweede helft de derbysfeer heeft ontbroken. ,,We verspelen twee kostbare punten. De aspiraties om de eerste periode binnen te slepen hebben een deuk gekregen. We zullen in de komende duels tegen Colmschate en Activia neen oplossing moeten bedenken,. Het zijn ploeg die er dezelfde speelwijze op na houden als KCVO.” Het duel op zaterdagmiddag brengt  een surplus aan toeschouwers. Omdat er in de kantine wel de nodige sfeer zit kan de penningmeester van Epe toch met een lach het strijdtoneel verlaten. Het duel tegen Vaassen is niet op zaterdag. De verenigingen hebben elkaar daarin niet kunnen vinden