Als sterren stralend aan de hemel staan in Nevada

Unieke sterrenhemel van Nevada

De tijd dat je de hele Melkweg in het donker kon zien behoort tot het verleden. Je bent nu al blij als je de Grote Beer kunt ontwaren. Dan toch is er nog één plek waar je in het nachtelijk duister de complete sterrenhemel op sommige weken in het jaar prachtig kunt waarnemen. Dat is in het Amerikaanse Nevada.

Daar in het International Dark Sky Park drommen liefhebbers samen. Er zijn geen aardse belemmeringen om het zicht te verhinderen. Geen straatlantaarns, neonreclame of koplampen van auto's in de wijde omgeving. De National Park Service ziet er op toe dat storende elementen zich koest houden. Daarbij wordt ze geholpen door de hoogte en de hoge luchtvochtigheid. Dark Rangers praten je bij en er zijn workshops. Door geavanceerde telescopen zie je de zonnevlekken en uitsteeksels.

Van 26 tot 28 september  drie dagen vol evenementen rond de sterrenpracht. Dan staan er 30 tele4scopen, zijn er lezingen en workshops. met de Star Train kun je pas weer in 2020 reizen. Die vertrekt vanaf station Elly en onderweg krijg je een stroom aan informatie. 

boeken via: https://www.nnry.com/pages/StarTrain.php 

 

In Nevada pak je dan gelijk figuurlijke hoogtepunten mee zoals Valley of Fire als het om de rockwereld gaat, de Loneliest Road en bergmeer Lake Trhoe.

info:  www.travelnevada.com