Epe brengt beste in KCVO naar boven

VAASSEN - Het moest er een keer van komen, maar de manier waarop Epe de eerste nederlaag leed is er één om in de annalen bij te schrijven. KCVO won na een 4-1 ruststand met 5-4 in een krankzinnige wedstrijd waar de spanning van afdroop. Epe als de betere ploeg kreeg de pin op de neus door uitstekend countervoetbal van de Vaassenaren die vooral in het schakelen een prima indruk maakten. 

 

Epe drukte de opponent van meet af aan op eigen helft terug, maar liet in de eerste minuten enkele honderd procent kansen liggen. Uit het niets brak Sem Westtra bij de eerste de beste tegenstoot de score open. Al spoedig repareerde Stefan Lokhorst de achterstand en gingen de Eper supporters er goed voor zitten. Het verschil in niveau zou vanaf dat moment worden uitbetaald. Maar het tegendeel gebeurde. Een fout in de gemabnkeerde defensie leidde de 2-1 van opnieuw Westera in. Daarna volgden twee wereldgoals  van Rick Bekman en Melvin Balk die van ghrote afstand de bal in de kruising joegen en het publiek in vervoering brachten. Toen Koen Logen direct na  rust de achterstand tot 4-2 reduceersde en Epe met opportunistisch voetbal de tegenstansder tegen de touwen zette leek alles nog mogelijk. Maar opnieuw een fout van een Eper verdediger, goed voor Westra om zijn derde goal te laten aantekenen, haalde de angel uit de wedstrijd. Lokhorst en Calvin Overmard met een intikker na een goede vrije trsp van Logen brachten de bezoekers nog in de buurt, maar de aansluitingstreffer bleef uit. Tegen de duizend toeschouwers zagen een fantastische wedstrijd, één waarvoor je als voetballiefhebber naar het veld gaat.

 

Speciale wedstrijd voor Gerard en Remon van Schoonhoven

Gerard van Schoonhoven, gedreven bestuurder van sv Epe, zoon Remon, dertig jaar lid van sv Epe, zijn op deze gedenkwaardige avond even elkaars tegenstander. Dat kan allemaal in de huiselijke sfeer. Ze zitten uiteraard met gemengde gevoelens na afloop in de bestuurskamer. Toch een vader die trots is op wat zijn zoon in korte tijd met KCVO heeft gedaan en een zoon die diep in zijn hart hoopt dat sv Epe uiteindelijk de kampioen zal worden.

 


Remon kent natuurlijk Epe als zijn broekzak,. Toch is hij het niet die de verrassende zet bedenkt. We horen het wel uit zijn mond. ,,Melvin Balk zei in de voorbereiding dat we met dat kunstlicht Bas (naamgenoort in het Eper doel) zouden kunnen verrassen omdat hij vaak wat ver voor zijn goal staat. En hoe gek kun jet maken? Als eerst nog Rick Beekman het met succes uitprobeert doet hij hetzelf nog eens dunnetjes over. Twee wereldgoals binnen enkele minuten." Zeker. Jammer alleen dat er geen televisiebeeklden zijn om dat te ondersteunen.

Remon verder: ,,Ik merkte in de weken vooraf dat iedereen in de selectie het over niets anders dan het duel tegen Epe had.  Ik heb dat geprobeerd de kop in te drukken aan de vooravond van de uitwedstrijd tegen Colmschate. Nou dat is gelukt." Wat ghij er niet bij vertelt is dat hij een aantal spelers er even naast zette omdat ze in zijn ogen onvoldoende trainingsarbeid verrichtten. ,,Nou ja.....Wanneer de instelling te wensen overlaat kies ik voor de jongens die er wel honderd procent voor gaan. We hebben vijftien, zestien spelers die het samen moeten doen." En met eem brede lach op het gezicht ziet hij dat de spelers in kwestie zich het snot voor de ogen werken. Een beetje dubbel gevoel toch nu na de wedstrijd? ,,Een beetje. Maar wie me kent weet dat ik altijd wil winnen. Ik ben nu in dienst van KCVO. Ik heb de selectie wel gezegd dat ik dezelfde scherpte wil zien als we tegen andere ploeg spelen."De concurrenten van sv Epe bijvoorbeeld? ,,Ja, dat met name." En áls dat gebeurt zijn degene  die hem na afloop in Vaassen in weinig fraaie bewoordingen hun afkeer laten blijken weer als vrienden in de armen mogen sluiten. Want ook voor hem zal het zuur zijn als Epe aan het eind  door het verlies van vijf punten tegen KCVO de titel mist. Sem Westra is met drie goals man of the match. Remon:,,Hij voldeed aanvankelijk dit seizoen niet aan de wijze waarop ik wens te spelen. We zijn er mee aan de slag gegaan. En zie vandaag het resultaat. Ik ben hartstikke trots op deze ploeg."

Martijn heeft de wind mee

Ze waren collega's bij sv Epe, kunnen de ander anderhalf uur niet uitstaan, maar vallen na afloop elkaar in de armen: Remon van Schoonhoven en Martijn de Haas.

Martijn: ,,Het moest natuurlijk een keer gebeuren. Op dit niveau wordt vrijwel nooit iemand ongeslagen kampioen. Ik heb tegen iedereen die het horen wilde gezegd dat de drie wedstrijden na Helios bepalend zullen zijn: uit naar KCVO, thuis tegen Warnsveldse Boys en uit tegen AZC. Daar moeten we zes punten uit halen. Het al een hele kluif zijn." In ieder geval kan hij een dag later al weer lachen als AZC en Overwetering elkaar in evenwicht houden, waardoor de gevolgen van de misstap beperkt blijven. 

Over de wedstrijd: ,,Ik kan de ploeg niets verwijten,. We hebben afgesproken om vol gas te beginnen. Wanneer we in de eerste tien minuten een van de opgelegde kansen benutten krijg je een andere wedstrijd. Dat gebeurde niet en dan sta je na drie kwartier ineens op  een 4-1 achterstand. Deels door individuele fouten, maar ook door twee onmogelijke doelpunten van KCVO. In de rust hebben we afgesproken om Timmer door te schuiven naar de positie vlak achter  Stefan. Dat leidt direct tot resultaat. Als we verdedigend opnieuw in de fout gaan staan we in feite voor een onmogelijke opgave. En toch hè. 't Had ook nog zo maar gekund." De spelers liggen verslagen op het gras. ,,De een heeft er wat langer last van dan de ander. Zondag tegen Warnsveldse Boys moeten we het recht zetten. We hopen dat we gauw onze veredediging weer op orde hebben. Jongens staan nu op vreemde posities en dat is niet bevorderlijk voor een resultaat."