Fietsen langs molens in de Achterhoek

Een fietstocht langs molens in de Achterhoek heeft iets speciaals. Een bijzonder verhaal bij elke molen. Tijdens deze fietstocht ontdek je alle verhalen van de vijf verschillende molens op de route.

Startpunt Camping Vreehorst
Ga linksaf de Vreehorstweg op. Bij de Veldhorstweg linksaf en volg de bordjes naar knooppunt 30.

Berenschot’s Watermolen
De Berenschot’s Watermolen ligt midden tussen de bossen in de Achterhoek. Op deze plek bevindt zich een heerlijk terras aan het water tegenover de watermolen. Geniet van het prachtige natuurgebied de Bekendelle en het draaiende rad in het water met haar molenkolk.

Meenkmolen
De fietsroute leidt je langs nog een eeuwenoude molen die in 1851 is gebouwd door de Winterswijkse molenbouwer Maas. De Meenkmolen is een achtkante beltmolen, geheel met schaliën gedekt.  De functie van de molen is het malen van graan. Een rondleiding door deze molen is mogelijk wanneer de molen draait.

Sevink Mölle
Vervolgens ga je langs de korenmolen Sevink Mölle, een park bestaande uit een camping, pannenkoekenmolen, restaurant en bungalow park. De blikvanger van het bedrijf is de monumentale molen die is gebouwd in 1866. De molen heeft veel steun van verschillende monumentenzorg, hierdoor kan deze molen tot op de dag van vandaag nog steeds bestaan.

Molen Bataaf
De volgende bezienswaardigheid op de route isDe Molen Bataaf, een korenmolen die in 1801 aan de Bataafseweg in Winterswijk werd gebouwd. Deze molen was tot 1958 in werking voor het malen van graan. Hierna werden de wieken verwijderd en de molen gebruikt als opslagplaats.

Venemansmolen
Als laatste is de Venemansmolen te zien, genoemd naar de familie Venemans die vijf generaties lang de molen heeft onderhouden. De uitgebreide expositie vertelt je in woord en beeld over d