Drie Finse topbestemmingen

Finland pronkt met bossen en meren,d ei ert vooral in de herfsdt majestueus bij liggen. Het heeft evenwel zoveel meer om de toerist te bekoren. Op het gebied van natuur, architectuur en cultuur. Bovendien geeft het land je alle ruimte.

1. ROVANIEMI

Hierin Fins KLapland regeert de Kerstman in al zijn glorie. De woning van Santa Claus is een bijzonderheied. de deuren staan wagenwijd open. Er is zelfs een ondergronds amusementspark dat geheelm op hem is afgestemd. Wie laat nu de kans voorbij gaan om een setje unieke postzegels aan te schaffen?  Maar er is meer te zien en te beleven als het vliegtuig eenmaal vaste grip op de winterse bodem heeft gezet. Neem het Korandi House of Culture, hetPilke Wetenschapscentrum en vooral ook de Jätkän Kyntitilä-brug. Voor de meeste bezoekers speelt het Noorderlicht een voorname rol.

2.HELSINKI

De hoofdstad is in zeker zin een replica van Sint Petersburg. Begin 19e eeuw werden huizen gebouwd in de stijl van Russische steden.  Helsinki dateert van 1812. De Lutherse kathedraal is een bezienswaardigheid maar datb geldt eveneens voor de Kerkm in de Rots en de Uspenski Kathedraal. Het parlementsgebouw is opgetrokken in Deco architectuur Het Nationaal Museu, het Kaniemimi pretpark. de Kapel van kamppi en de Domkerk voegen het een en ander toe aan de architectonische weldaad. De Finse golf haalt je uit de mijmer.

3.SARVONLINNA

Zeg mnaar de stad met kasteel.  inn het hart vann het Finse Lakeland. Gesitueerd op een aantal eilanden temidden van attractieve meren.  Het kasteel is de 15e eeuwse OlaviLinna, ook wel Sint Olaf's kasteel genoemd. Innhet nabijgelegen Kerimäki staat de grootste houten kerk van deze wereld.  Op de markt hebben de haringgerechten veel afname.