Liverpool heeft veel te bieden

 

Liverpool steekt deze zomer de neus aan het venster met een reeks aan activiteiten. Dat maakt een bezoek extra interessant, want het kan worden gecombineerd met het Unesco-havengebied, een kijkje in  de veelal gratis musea en interessante architectuur.

In Sefton Park muzikale festivals als Africa Oye, het Liverpool Interantional Music Festival en Cream Classical in the Park.

The Reader in Calderstones Park is niets minder dan het eerste internationale centrum voor Damen lezen. Voorstellingen van Shakespeare in de tuin vlak bij het grote landhuis.

Theater in de buitenlucht de gehele zomer door in landgoed Speke Hall

Dakterrassen

De stad is bekend door de vele dakterrassen Vanaf Carpathia een mooi uitzicht op Albert Dock. Dat heeft een bekoorlijk interieur met inbegrip van objecten van het schip Carpathia dat opvarenden van de Titanic redde. Verder Oh Me oh My  in Goodness Gracious  naast het iconische Royal Liver gebouw,

Even buiten de stad (Southport) bestaat  gelegenheid om actief bezig te zijn bijvoorbeeld  met kitesurfen. Niet verkeerd ook de sfeer op te snuiven van het Wirral schiereiland.  In Liverpool kun je niet om de Beatles Stiry, Cavern Club en Penny lane heen.  Deze zomer draait de muzikale komedie Yesterday met regisseur Danny Boyle eb ed Sheeran. De muziek van de Beatles vomt de kern.

De streetfoodcultuur krijgt pas echt gestalte in Duke Street Food en Drink Market. Dit in een gerestaureerd 100 jaar oud warenhuis, een platform  voor de beste onafhankelijke voedselverkopers. Bij Cinder bereiden ze je voedsel op een open vuur.

Informatie: Visit Britain.