DSV'61 uitstekend uit startblokken

ELBURG - De Elburger Sportclub koopt thuis in de gemeentelijke derby tegen DSV'61 zware averij op. Het duikt sacherijnig het weekend in met een gevoelige 1-4 nederlaag. Toch gebiedt de waarheid om te zeggen dat deze overwinning geplatteerd is. De Elburgers voetballen grote delen van de wedstrijd goed mee, domineren in de eerste fase na rust maar zien geen kans om de 0-2 achterstand, opgelopen in de eerste helft goed te maken.

Cruciaal was de 55ste minuut. Max Lamberink mag van 11 meterv aanleggen, schiet goed in maar Lauresn Dekker duikt naar de goede hoek. Dezelfde doelman haalt vervolgens een bal uit de kruising. Als in de 78ste minuut het jeugdtalent Patriock Visser de eerste de beste tegenstoot bekroont met een schitterende half volley is de strijd beslist.

Schotvaardig

Het duurt lang vpprdat de wedstrkd op stoom komt. Beide ploegen troffen e;kaar onlangs in de oefemcampagne en durven geen initiatief te nemen. Het wordt al snel duidelijk waarin de ploegen uiteen lopen. DSV'61 heeft voorin enkele balvaardige spitsen met een neusje voor de goal. Vooral over rechts zorgt Gerrit Hoekert voor gevaar. Na precies een half uur legt hij de bal op het hoofd van Stefan Bakker die prachtig afrondt met een striemende kopbal. Een aanval uit het boekje leidt tot de 0-2. De bal gaat van voet tot voet zonder dat er een Elburgs been tussen komt. Visser schuift de knikker beheerst langs Björn Onderstal.

Wilskrachtig

Na rust een wilskrachtig ESC dat de tegenstander vast zet. Centraal achterin 1 op 1, doordekken op het middenveld waar DSV'61 geen antwoord op heeft. Het regent hoekschoppen. Allemaal genomen door  Max lamberink. Juist hij, de gevaarlijkste man, vaak van grote waarde bij dode spelmomenten, verzujimt door de gemiste elfmetertrap de wedstrijd spannend te maken. Het weordt nog erger voor ESC als de naar binnen gekomen Gerrit Hoekert een gave passeeractie van Wilbur Akster een goed vervolg geeft. De ingevallen Jaap Palaskpnos redt voor de thuisclub de eer. Met uitwedstrijden tegen Hatto Heim en Hulshorst voor de boeg is het voor hetv ESC van Lindeboom alle hens aan dek. Maar de ploeg heeft al vaker kartakter getoond door tegenslagen te overwinnen. En DSV'61 mag zaterdag thuis tegen Hulshorst proberen  in de winning mood te blijven.

 


http://www.nwvfoto.nl/sport/20200919-escdsv