Zwolle in Middeleeuwen ontdekken

Hoe komen Zwollenaren aan de bijnaam Blauwvingers? Hoe zag de stad er in de Middeluwwen uit? Op deze en soortgelijke vragenn komt van een ervaren gids een passend antwoord tijdens een stadswandeling.

Daarvan bieedt de hoofdstad van Overijssel er een aantal. Je snuift de geur van het verleden op tijdens zo'n trip die van maandag tot en met zondag is te beleven. Wandelingen van tussen de 1¼ en 2 uur. Je ervaart de betekenis van de stadsgrachten, ondergaat de bekoring, en leert de betekenis van diverse monumenten, kunstwerken, historische gevels en karakteristieke gebouwen. Vergeten we niet de Onze Lieve Vrouwe Basiliek met Peperbus toren (hefeft zes eeuwen overleefd), de enig overgebleven (Sassen)poort waaruit in de Middeleeuwen pek kwam. Nu wordt PEC heel anders geschreven en denk je onmiddellijk aan voetbal.  Indien beschikkbaar een kijkje in de Schepenzaal en de Sint Michaëlskerk. 

Op zaterdagmiddagen om 14.00 uur een speciale wandeling op aanmelding. Dan een  tippel van 14.00 - 16.00 uur waarbij je  verstopte binnentuinen, sfeervolle straatjes  en historische bezienswaardigheden krijgt voorgeschoteld. 

De start van al die wandelingen is bij het Zwolse Balletjeshuis aan het Grfote Kerkplein 13. Natuurlijk kan er geproefd worden van dit typisch Zwolse snoepje. 

 

Info: www.visitzwolle.com 

https://www.zwolle.nl/toerisme 

stadswandelingzwolle@outlook.com

Telefoon 031 6539 18139