Een wirwar waarin iedereen zijn of haar weg vindt (Foto Düsseldorp Airport)

Naar de winterzon via Düsseldorf Airport:Het winter-vluchtschema begint eind oktober, met 60 luchtvaartmaatschappijen naar 140 bestemmingen

De zomer is voorbij, de winter staat voor de deur.
Tijd om het schema te wijzigen op Düsseldorf Airport. Het nieuwe winterrooster wordt op 27 oktober van kracht en biedt opnieuw een breed scala aan routes. Vanuit Düsseldorf, op slechts 60 kilometer van Venlo, zullen ongeveer 60 luchtvaartmaatschappijen naar bijna 140 bestemmingen wereldwijd gaan.

De Airport biedt talloze aantrekkelijke verbindingen op korte, middellange en lange afstand. Zowel de zakenreiziger als de  vakantieganger kan hier terecht.
 

 

"Düsseldorf is de komende winter bij onze sterke luchtvaartpartners vol in beeld. Als gevolg hiervan kunnen passagiers een aantrekkelijk aanbod verwachten van vluchten met nieuwe bestemmingen en verhoogde frequenties op populaire routes ", aldus Thomas Schnalke, CEO van Düsseldorf Airport. 

Meer aanbod op Hurghada
met name rond de populaire badplaatsen aan de Middellandse Zee en de Rode Zee hebben de luchtvaartmaatschappijen opnieuw behoorlijk uitgepakt. Een duidelijke trendbestemming in de winter is Hurghada. Onder andere Eurowings Sun Express, Condor, Corendon Europe en Tuifly vliegen op de Egyptische strandbestemming of verhogen hun frequenties aanzienlijk. Düsseldorf Airport verwelkomt ook een nieuwe luchtvaartpartner op deze route: voor de eerste keer in deze winter verbindt Holiday Europe Düsseldorf met Hurghada, Fuerteventura, Marsa Alam en Sharm El Sheikh. De luchtvaartmaatschappij gebruikt de vliegtuigtypen A320 en A321 op de routes.

Zonnige bestemmingen te over
Tuifly
versterkt naast Hurghada het aanbod in de populaire vakantiebestemmingen Palma de Mallorca en Tenerife. Sun Express verhoogt de frequenties vanaf Düsseldorf naar Izmir en vliegt voor het eerst in de winter naar Beiroet in Libanon, Erbil in Irak en Diyarbakir in Turkije. Luchtvaartmaatschappij Condor richt zich ook op populaire zonnige bestemmingen op de middellange afstand. Onder de 14 winterzon-bestemmingen van Condor vallen bijvoorbeeld in totaal tot zo’n 18 keer per week vluchten naar de Canarische eilanden Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura.

Steeds meer citytrips
Lauda Air
verhoogt de vliegfrequentie richting Malaga en Alicante. De luchtvaartmaatschappij vliegt naar Sevilla op dinsdag en zaterdag vanuit Düsseldorf. Bovendien versterkt Lauda Air haar aanbod op de stadsroutes naar Milaan Bergamo, Stockholm Skavsta en Kopenhagen. Voor het eerst zullen deze routes in de winter tot vijf keer per week gevlogen worden. Flybe verhoogt zijn frequenties naar Manchester tot 22 keer per week. Alitalia verhoogt zijn verbindingen met Milaan tot twaalf keer per week.
Albawings zet de deze zomer ingezette samenwerking met Düsseldorf Airport ook in de winter voort. De luchtvaartmaatschappij verbindt Düsseldorf drie keer per week met de Albanese hoofdstad Tirana. De ook in de zomer nieuw toegevoegde luchtvaartpartner Loganair vliegt in de winter op Glasgow, een verbinding die drie keer per week wordt bediend.