Record bezoek aan Koninklijke Musea voor Schone Kunsten

Yves Mattagne heet de bezoekers welkom

Het voorbije jaar ontvingen de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten  1.091.280 bezoekers, een historisch record! Het is de allereerste keer in bijna 220 jaar tijd – sinds de oprichting van het museum door Napoleon Bonaparte in 1801 – dat zo’n indrukwekkend cijfer werd opgetekend.

 

De ‘highlight’ van 2019 was ongetwijfeld de vernieuwde voorstelling van de collecties (Bruegel, Hollandse School, Magritte Museum). Deze projecten waren in 2019 extra zichtbaar, mede dankzij de groeiende reputatie van Brussel als toeristische trekpleister. Het is eveneens het resultaat van de unieke tijdelijke tentoonstellingen van Wim Delvoye en Dalí & Magritte, alsook het ruime aanbod aan activiteiten. Dankjewel om zo talrijk af te zakken naar de KMSKB en deel uit te maken van deze warme familie!

Pop-up restaurant


Sterrenchef Yves Mattagne opent op 6 maart de "Art Club" in het museum. Zijn pop-up restaurant, met een nieuwe keuken en een loungebar, bevindt zich op Koningsplein 3, naast het Magritte Museum.
De chef-kok zal een wereldmenu aanbieden, beïnvloed door zijn talrijke reizen. De bediening zal in een ontspannen, warme en muzikale sfeer verlopen.