Malaga Europese sporthoofdstad

Een stad met pit

Málaga heeft in 2020 zelfs twee bijzondere titels: European Capital of Sport en European Capital of Smart Tourism. De laatste titel moet Málaga delen met de Zweedse stad Götenborg.
Als Europese Sporthoofdstad heeft Málaga een uitgebreid programma van (sportieve) evenementen en competities samengesteld voor iedereen en alle niveaus.

Van watersporten, tot indoor, outdoor, racketsporten, individuele sporten, teamsporten, voor kinderen, voor professionals, voor mindervaliden, …. En dankzij het goede klimaat en de vele sportvoorzieningen in de stad zal een groot deel van de activiteiten in de open lucht plaatsvinden.
European Capital of Smart Tourism is een initiatief van de EU. Dit initiatief is een erkenning voor de uitstekende prestaties van Europese steden als toeristische bestemmingen in vier categorieën: duurzaamheid, toegankelijkheid, digitalisering, cultureel erfgoed en creativiteit. Dit EU-initiatief heeft tot doel slim toerisme in de EU te bevorderen, bestemmingen te netwerken en te versterken en de uitwisseling van beste praktijken te vergemakkelijken.