Gent is een levendige stad

De Gentse kwartieren heten je welkomHet voorjaar van 2020 is het perfecte moment voor een stedentrip naar Gent. Deze historische en levende kunststad viert dit jaar zijn grootste Vlaamse meester Jan van Eyck en zijn meesterwerk het Lam Gods met een bijzonder feestjaar vol evenementen en activiteiten voor jong en oud. Met de toptentoonstelling ’Van Eyck. Een optische revolutie’ als absoluut hoogtepunt. En nu is Gent dus ook Stad van de maand in Nederland!

In de minigids time to momo Gent deelt een local zijn persoonlijke hoogtepunten en beste tips via een verrassende route door de stad. Langs favoriete restaurants, cafés, musea, winkels en bezienswaardigheden. Maar ook langs plekken waar Van Eyck zijn wonderlijke sporen naliet, zoals de Sint-Baafskathedraal en het Museum voor Schone Kunsten. Tip: bestel nu al je tickets voor de expo!

De minigids is gratis af te halen in de boekhandel en de route Zuid & Kunstenkwartier gratis te downloaden in de time to momo app en webshop. De actie geldt tot eind februari en zolang de voorraad strekt. OP=OP!
Gent is een eigenzinnige stad. Geschiedenis en heden gaan hand in hand; in deze middeleeuwse stad kun je prachtige oude gebouwen bewonderen, musea bezoeken, aangenaam shoppen en in de zomer los gaan op de Gentse Feesten. Verken de binnenstad langs het water van de Leie en de Schelde. Zo kom je automatisch bij de drie torens van de Korenmarkt: de Sint-Baafskathedraal met het wereldberoemde Lam Gods, het Belfort met de gouden draak en de Sint-Niklaaskerk. Kuier rond in het autovrije centrum waar je een mix vindt van eeuwenoude kerken, moderne architectuur, aardige pleintjes, nieuwe pop-upshops en gezellige parken.