Achterhoek scoort met afwisselend landschap


Bijna nergens in Nederland vind je zo’n afwisselend landschap. Als je op je gemak over een van de vele slingerweggetjes rijdt of wandelt, valt het op; na elke bocht verrast het landschap je met iets nieuws. Authentieke boerderijen, indrukwekkende kastelen, houtwallen, pittoreske dorpjes, kabbelende beekjes – er is zoveel moois te zien!

De Achterhoek staat bekend om de goed onderhouden paden en routestructuur. De fietsersbond heeft de Achterhoek zelfs uitgeroepen tot het beste fietsgebied van Nederland! Op ons routeportal staan tal van fiets- en wandelroutes voor je klaar. Van boswandelingen (zeer aangenaam bij warm weer!) tot fietsen over kerkenpaden, en van routes langs theetuinen tot uitdagende mountainbikeroutes. Trek je wandelschoenen aan of stap op de fiets en ontdek de Achterhoek op je gemak!

Tip! Nieuw dit jaar zijn meerdaagse arrangementen waarbij je van hotel naar hotel fietst of wandelt en onderweg prachtige plekjes in het Achterhoekse landschap doorkruist. Zelfs het vervoer van je bagage wordt geregeld!