Ingrijpende plannen voor bruisend dorpshart Heerde

Gemeentewerf en Van Setten van Loenen

Dick van der Veen

HEERDE - Er zijn vergevorderde plannen om het Heerder dorpshart  te transformeren in een bruisend centrum. De plannen ervoor voorzien in het wegwerken van het pand Van Setten van Loenen en dat wat nu een puist is tot een visitekaartje te maken.

Initiatiefnemer Van Wijnen heeft er de medewerking voor nodig van Van Laar Beleggingenh b.v., momenteel eigenaar van het pand. Deze ondernemer heeft zich tot het uiterste ingespannen om zelf een oplossing te realiseren maar nu dat om moverende redenen niet is gelukt wil de bouwer uit Wapenveld onder voorwaarden het pand verkopen. Van Wijnen wil op de eerste en tweede verdieping appartementen bouwen en op de begane grond centrumfuncties. Dat geldt evenzeer voor de locatie achter achter de voormalige ABN AMRO. Het VVV-kantoot wordt in de ontwikkeling meegenomen. 

Woningbouw

Op de plek van de oude Gemeentewerf verrijst woningbouw. Daar ook is een centrale parkeervoorziening gepland. Het college in Heerde neemt een positieve grondhouding aan. Het ziet in onderlinge samenhang een dynamisch centrum ontstaan. Ook speelt het plan in op de behoefte aan sociale woningbouw en die van senioren. Een projectorganisatie moet de plannen verder inhoud geven.