Je kunt niet blijven hangen tot het gaat dooien.....

En dat net een lach op het gezicht

Extreme wintersport in Fins Lapland

Wintersport in Lapland is niet voorn tere zieltjes. Nee, het gaat om actviteiten voor jongens en meisjes, mannen en vrouwen met pit in de mouw. Ook in de winter van 2020 zijn er diverse uitdagende evenementen.

Arctic Challenge Winter Editie

Dit vindt plaats op 25 januari in de Levi MOunt.  Een Chilling Arctic Obstacle Course die bestaat uit 10 kilometer skibanen op- en afrennen. Hierbij zoek je de grenzen van moed en kunnen op. Dat kan als groep of individueel.

www.arcticchallenge.fi 

Rovaniemi 150

Een evenement van 14-19 februari. Ultramarathons waarbij je de keuze hebt om die te voet, op ski's of  met de Fatbike te willen afleggen. De keuze daarin uit 66, 150 of 300 kilometer. Dit is echt iets voor de gespecialiseerden.

www.rovaniemi150.com 

Winter Warrior 

Een knokpartij tegen jezelf, het is één van de zwaarste obstakelraces ten noord van de poolcirkel.  Die bestaat uit vijftien kilometer zweten en zwoegen  in het Palla-Yllästunturi National Park in Ylläs. Rennen door een sneeuw tunnel, in een wak met ijskoud water onder balekn kruipen enzovoort. Op 28 maart wel te verstaan.

www.winterwarrior.fi 

IJsklimmen

Het optimale wintergenot. Klimmen tegen de bevroren watervallen in Koruoma bij Posio in het zuiden van Lapland.  Het zijn geen kleine jongens: de Brown River (35-60 meter) en de Mammoth Fall (35-50 meter). 

https://blissadventuree.fi/activities/ice-climbing-and-rappelling/ 

 

Algemene informatie: 

www.visitfinland.com