Routes langs fraaie uitzichtpunten

De groene zee ligt voor je

Wandel.nl heeft een aantal routes samengesteld die vanuit of langs uitzichttorens en dergelijke leiden. Neem die van het Veluwetransferoum in Nunspeet. Na 30 m eter klimmen bereik je het hoogste punt, vanwaar je een magniefiek uitzicht hebt over de groene zee.

Er is een bezoekerscentrum bij waar je veel te weten kunt komen over  het ontstaan van de Veluwe. Hoogtevrees? Geem punt. I  het paviljoen onderaan de toren kun je op een scherm datgene zien wat anderen op 30 meter hoogte ervaren.

 

Zweef als een roofvogel over de boomtoppen van een bos of over uitgestrekte weilanden. En is dat in de verte niet de skyline van een stad? Uitkijktorens bieden je een prachtig uitzicht over de omgeving. Wandel.nl tipt uitkijktorens in mooie wandelgebieden door heel Nederland. Mocht je hoogtevrees hebben: ook op de grondHet Veluwetransferium is het startpunt van diverse wandelroutes. Zo is er het 2,2 kilometer lange Natuurpad over smalle paden en heuvels. De Zandenboswandeling van 7 of 12 kilometer gaat door bossen, over heidevelden en langs vennen. Ook is er een rolstoelpad van 1,7 kilometer: een verhard pad dwars door het bos. Wil je een dagtocht maken? Dan is de Verscholen Dorp-route een aanrader. Deze route van 22 kilometer gaat naar een schuilplaats tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hier vind je meer informatie over de verschillende routes in het gebied. zijn deze gebieden de moeite waard.