Traditionele dorpsfeesten in Franse bergen

Nergens worden tradities zo zwaar bewaakt als in de Franse bergen. Daar trekken de mensen zich niets aan van wat kamergeleerden met passer en liniaal aan grenzen trekken. Dat wat wat bij elkaar hoort laat zich niet verdrijven. Een bonte verzameling van wat de toerist deze zomer te wachten staat.

La Festicatalánglais- Les Anglais

In Catalonië koestert men tradities die ons de wenkbrauwen doen fronzen. Van verbazing met daarin een stuk ver- en bewondering.  Denk aan menselijke pyramies. Daarnaast volksdans net even anders en vuurwerk.  10 - 15augustus.

La Fête des Bergers - La Rosière

Hier vloeien de tradities van Frankrijk en Italië ineen. Of is het gewoon vasthouden aan wat was en waar getrokken grenzedn geen invloed op hebben? Hoe dan ook een waarevolle mengvorm. Val d'Aoste en Tarins gooien het op een akkoordje. Het koeiengevecht is iets speciaals.  Een zeer streekgerichte markt. 18 augustus 9- 18 uur.

 

 La Belle Dimanche - Châtel

Daar heb je de herders, ze komen er aan.....In traditionele enscenering op de bergweides, Veewedstrijden gelardeerd net alpenmuziek en animatie voor de kinderen 18 augustus.

  

Foire aux Traditions - Peyragudes

Je kunt het gerust het hoogtepunt van het zomerseizoen noemen. Rond het meer Lac de Genos-Loudenvielle een aanschakeling van ambachten en regionale beleving. 18 augustus.

La Fête du Pain - La Sauze

Kort en bondig: het feest van het brood. De aloude oven wordt nieuw leven ingeblazen voor het bakken van brood wat z'n kwaliteit heeft behouden, maar ook komen taarten en pizza's uit de oven. De geur ervan trekt je er naartoe. Het besluit met een giogantische gezamenlijk picknick. 23 augustus 11 - 14 uur